Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angolban a feltételesmód...

Angolban a feltételesmód különböző típusait, hogy tudom könnyen felismerni? Van rá vmi szabály?

Figyelt kérdés

Képezni tudom őket, de nem mindig jön össze, hogy felismerjem, hogy ez 1 vagy 2-es típus:S

Köszi a segítséget!

2010. ápr. 6. 14:14
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

[link]

talán valamit segít

2010. ápr. 6. 14:31
 2/7 anonim ***** válasza:
Angolul nem ismered fel vagy magyarul? Angolul mi sem könnyebb, will első, would második. Magyarul meg az értelméből. Ha jó idő lesz, kirándulni megyünk. Ez már majdnem biztos. Ha jó idő lenne, kirándulni mennénk. De nincs, tehát nem megyünk.
2010. ápr. 6. 17:40
 3/7 A kérdező kommentje:
Angolul megvan adva és mindig úgy fordítom le magamnak, ahogy tetszik...:S De a will meg ezek nincsenek benne. Nekem kell rájönnöm és úgy értelmet faragnom a mondatból.
2010. ápr. 7. 19:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Mondjál példát, mert így nem tudom elképzelni, milyen feltételes mondat az, amiben nincs will vagy would.
2010. ápr. 8. 20:51
 5/7 A kérdező kommentje:

I/win/some money/go/around/the/world.

És így kell rájönnöm, hogy melyik típus és úgy átalakítanom mondattá.

Azért kérdezem, hogy van rá vmi szabályzat amivel egy ilyen mondatból könnyen leszűröm, hogy most ez 1.-es vagy 2.-es vagy 3. típus?

2010. ápr. 10. 12:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Ennel tobb fajta is lehet, nem lehet ennyibol megallapitani, hogyan kell atirni.
2010. ápr. 14. 22:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Értelem szerint, itt a legvalószínűbb, ami előaször az ember eszébe jut, az a II. If I won a lot of money, I would travel around the world. De képezni a másik kettőt is lehet belőle, a III. nem túl valószínű, de az I. is elképzelhető, értelmes.
2010. ápr. 15. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!