Telcen a levél a buktatós?
Történt velem egy érdekes szituácó a minap...Február 27én német b2es nyelvvizsgán vettem részt(írásbeli),immár 3.jára. A nyelvvizsga folyamán feltünt hogy a feladatsor ugyanaz,mint amit május 16-n írtam. Én ennek részben nyílván örültem..ismert terep.végre van esélyem..Rengeteget készültem a nyelvvizsgámra,és nagyon jónak éreztem mikor kijöttem.Tegnap mikor megkaptam az eredményt viszont eléggé arcon csapott,amikor megláttam hogy a levelemre 45/9pontot kaptam...Ami persze lhúzta az egészet.Így 56%om lett..Ami nagoyn bosszant. Májusban ugyan ezt alevelet 21 pontosra írtam meg,nyílván némi változással..véleményem szerint javításokkal,mert már persze nem emlékeztem szó szerint az akkor megírt levelemre.. Akkor ott más húzta le a végpontszámot.Kérdésem az lenne hogy történt e már valakivel ilyen,és ha igen mennyire van ezt esély támadni? A fellebézés határideje ápr 9.. nos a következő nyelvvizsga amire mehetnék,szintén április 9...De mivel nem tudom hogy van e esély ezt támadni, esetleg szóba jöhet e olyan hogy a májusi levelem veszik figyelembe? elvégre ugyanez.. és azt is én irtamcsak régebben. vagy erről ne is álmodjak,mert úgyis ez a céljuk,hogy buktassanak??
4.jére tervezek elmenni,kissé felbőszülten,reménytelenül.Számomra undorító,hogy nem a tudásomat értékelik,és onnan húznak le ahonnan tudnak..
Várom sorstársaim véleményeit erről,illetve a telcról,továbbá tanácsokat arra hogy hol lenne érdemes megpróbálnom írásbelizni( a szóbelim már meg van).
Köszönöm
K.
Az első jó nagy hülyeséget ír. Ne hagyd a németet, főleg ha már ennyit beleöltél.
Nekem nagyon bevált a TELC, 96%-os lett elsőre a középfokú németem (levél és hallásértés 100% lett). Nem hiszem, hogy direkt lehúznának, semelyik ismerősömmel sem történt így, pedig 13 ember is csinált telc közepet németből az osztályomból.
Valószínüleg nagyon súlyos hibákat vétettél. A helyedben megpróbálnék egy másik nyelvvizsgaközpontot, lehet, hogy a TELC feladatai nem illenek hozzád. Mondjuk ECL? Az kicsit könnyebb is :)
Ismerősöm nem rég volt. Ugyanúgy a levél miatt bukott meg. De azt is mondta, hogy szinte mindenki azon vérzett el,mert az összes vizsgázó a levél hibáit írta ki,mikor meg lehetett tekinteni a kijavított feladatlapokat.
Szóval ezek elsőre sokakat buktatnak.
Keress más nyelvvizsgaközpontot. Mert elég gyanús,hogy harmadjára is megbuktál,főleg ugyanannál a résznél.
Én felülvizsgálat kérésére biztatlak. Bár nem tudom mennyi a díja. És mit értenek törvénysértés alatt??? Nézz utána a 137/2008.(V.16.) Korm.rendeletben a felülvizsgálat szabályainak. A felülvizsgálati űrlap a www.telc.hu-ról tölthető le. Semmi esetre se add fel!!!! Inkább tedd amit javasoltak, másik nyelvvizsgahely.
Arról, hogy a régebbi leveledet veszik számításba, ne álmodj. Nekem elsőre meglett a TELC, igaz 67%-ra. Minden kívánt szempontot beleírtál, megnézted a formális dolgokat a levélírásnál?
Ismerőseim mind mind fél, illetve 1 ponttal csúsztak le, mert ceruzával írták és hát.. kiradírozzák. Én tollal írtam.
Én is feb27-én voltam németből, mondjuk C1-en. Nekem 75%-al meglett, viszont a tapasztalatom pont a fordított.
A levelem és a beszélgetés 80% fölötti lett, ellenben az olvasás, és a magnó hallgatás csak 60-70% közötti. Szerintem ez a két rész sokkal nehezebb, mert nem objektív tudást mér (azaz tudsz-e írni, beszélni), hanem erősen szubjektív jellegű válaszokat kíván. Pl. az elolvasott 2 oldalas szöveget melyik 5-6 soros összefoglaló foglalja össze a legjobban az alábbi 4 (!) közül... A magnónál meg hallasz egymásután 8 semmitmondó, bizonytalankodó, mellébeszélő állítást, és döntsd el, hogy az illető mellette/ellene/semleges állásponton van. Kifejezetten önkényesnek tűnt a feladatsor. És akkor a mondathelyesség-javítgatásról ne is beszéljünk.
Szóval azt tudom csak mondani, hogy nem a levél az, ami szerintem vészes - legalábbis felsőfokon - mivel ott a feladat egyértelmű.
Köszönöm a válaszokat!
Én is ceruzával írtam ... És amikor tollal és áthúzogattam akkor jobban sikerult..pedig azthittem hogy majd a kinézet is számít..aha.. azáltal hogy az áthúogaottat többre értékelték..kétlem..
lehet van benne valami,hogy kiradirozzak....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!