Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Telcen a levél a buktatós?

Telcen a levél a buktatós?

Figyelt kérdés

Történt velem egy érdekes szituácó a minap...Február 27én német b2es nyelvvizsgán vettem részt(írásbeli),immár 3.jára. A nyelvvizsga folyamán feltünt hogy a feladatsor ugyanaz,mint amit május 16-n írtam. Én ennek részben nyílván örültem..ismert terep.végre van esélyem..Rengeteget készültem a nyelvvizsgámra,és nagyon jónak éreztem mikor kijöttem.Tegnap mikor megkaptam az eredményt viszont eléggé arcon csapott,amikor megláttam hogy a levelemre 45/9pontot kaptam...Ami persze lhúzta az egészet.Így 56%om lett..Ami nagoyn bosszant. Májusban ugyan ezt alevelet 21 pontosra írtam meg,nyílván némi változással..véleményem szerint javításokkal,mert már persze nem emlékeztem szó szerint az akkor megírt levelemre.. Akkor ott más húzta le a végpontszámot.Kérdésem az lenne hogy történt e már valakivel ilyen,és ha igen mennyire van ezt esély támadni? A fellebézés határideje ápr 9.. nos a következő nyelvvizsga amire mehetnék,szintén április 9...De mivel nem tudom hogy van e esély ezt támadni, esetleg szóba jöhet e olyan hogy a májusi levelem veszik figyelembe? elvégre ugyanez.. és azt is én irtamcsak régebben. vagy erről ne is álmodjak,mert úgyis ez a céljuk,hogy buktassanak??

4.jére tervezek elmenni,kissé felbőszülten,reménytelenül.Számomra undorító,hogy nem a tudásomat értékelik,és onnan húznak le ahonnan tudnak..

Várom sorstársaim véleményeit erről,illetve a telcról,továbbá tanácsokat arra hogy hol lenne érdemes megpróbálnom írásbelizni( a szóbelim már meg van).

Köszönöm

K.

2016. márc. 26. 08:02
 1/9 anonim ***** válasza:
42%
Én erre csak annyit mondok,hogy engem 4x húztak meg német középfokon. Utána feladtam, nekikezdtem az angolnak és elsőre meglett a középfok és utána a felsőfok igen jó eredménnyel. Szóval gondolom nem bennem van a hiba, számos német magántanárt megjártam már,sokszor voltam nyelvvizsgázni is, hidd el,hogy németesek sokkal szemétebbül pontoznak,mint például angolon. S biztos nem velem volt a baj,mert elsőre sikerült angolból a közép és felsőfok is,úgyhogy biztos nem azért volt,mert hülye vagyok. Szerintem az a céljuk ,hogy minél több embert megbuktassanak,úgyhogy szerintem mutasd meg a leveled egy német tanárnak,és fellebbezz. Olyan szerintem nincsen ,hogy a májusit veszik figyelembe sajnálom. Ha rám hallgatsz akkor hagyd a fenébe a németet,mert pénzkidobás és csaló az összes németes.
2016. márc. 26. 09:35
 2/9 anonim ***** válasza:
93%

Az első jó nagy hülyeséget ír. Ne hagyd a németet, főleg ha már ennyit beleöltél.

Nekem nagyon bevált a TELC, 96%-os lett elsőre a középfokú németem (levél és hallásértés 100% lett). Nem hiszem, hogy direkt lehúznának, semelyik ismerősömmel sem történt így, pedig 13 ember is csinált telc közepet németből az osztályomból.

Valószínüleg nagyon súlyos hibákat vétettél. A helyedben megpróbálnék egy másik nyelvvizsgaközpontot, lehet, hogy a TELC feladatai nem illenek hozzád. Mondjuk ECL? Az kicsit könnyebb is :)

2016. márc. 26. 12:28
 3/9 anonim ***** válasza:
28%
A második jó nagy hülyeségeket ír, szerintem is hagyd a fenébe,mert szándékosan buktatnak meg sok embert. Egyszer be is pereltek emiatt egy nyelvvizsgaközpontot .
2016. márc. 26. 15:18
 4/9 anonim ***** válasza:
43%
Buktatús bizony.
2016. márc. 26. 16:44
 5/9 anonim ***** válasza:
72%

Ismerősöm nem rég volt. Ugyanúgy a levél miatt bukott meg. De azt is mondta, hogy szinte mindenki azon vérzett el,mert az összes vizsgázó a levél hibáit írta ki,mikor meg lehetett tekinteni a kijavított feladatlapokat.

Szóval ezek elsőre sokakat buktatnak.

Keress más nyelvvizsgaközpontot. Mert elég gyanús,hogy harmadjára is megbuktál,főleg ugyanannál a résznél.

2016. márc. 26. 22:32
 6/9 anonim ***** válasza:

Én felülvizsgálat kérésére biztatlak. Bár nem tudom mennyi a díja. És mit értenek törvénysértés alatt??? Nézz utána a 137/2008.(V.16.) Korm.rendeletben a felülvizsgálat szabályainak. A felülvizsgálati űrlap a www.telc.hu-ról tölthető le. Semmi esetre se add fel!!!! Inkább tedd amit javasoltak, másik nyelvvizsgahely.

[link]

2016. márc. 27. 07:12
 7/9 anonim ***** válasza:

Arról, hogy a régebbi leveledet veszik számításba, ne álmodj. Nekem elsőre meglett a TELC, igaz 67%-ra. Minden kívánt szempontot beleírtál, megnézted a formális dolgokat a levélírásnál?

Ismerőseim mind mind fél, illetve 1 ponttal csúsztak le, mert ceruzával írták és hát.. kiradírozzák. Én tollal írtam.

2016. márc. 28. 11:35
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is feb27-én voltam németből, mondjuk C1-en. Nekem 75%-al meglett, viszont a tapasztalatom pont a fordított.

A levelem és a beszélgetés 80% fölötti lett, ellenben az olvasás, és a magnó hallgatás csak 60-70% közötti. Szerintem ez a két rész sokkal nehezebb, mert nem objektív tudást mér (azaz tudsz-e írni, beszélni), hanem erősen szubjektív jellegű válaszokat kíván. Pl. az elolvasott 2 oldalas szöveget melyik 5-6 soros összefoglaló foglalja össze a legjobban az alábbi 4 (!) közül... A magnónál meg hallasz egymásután 8 semmitmondó, bizonytalankodó, mellébeszélő állítást, és döntsd el, hogy az illető mellette/ellene/semleges állásponton van. Kifejezetten önkényesnek tűnt a feladatsor. És akkor a mondathelyesség-javítgatásról ne is beszéljünk.

Szóval azt tudom csak mondani, hogy nem a levél az, ami szerintem vészes - legalábbis felsőfokon - mivel ott a feladat egyértelmű.

2016. márc. 30. 15:30
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én is ceruzával írtam ... És amikor tollal és áthúzogattam akkor jobban sikerult..pedig azthittem hogy majd a kinézet is számít..aha.. azáltal hogy az áthúogaottat többre értékelték..kétlem..

lehet van benne valami,hogy kiradirozzak....

2016. márc. 31. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!