Ha újrakezdő nyelvtanulók lennétek, igényelnétek, hogy angolul beszéljenek hozzátok az órán?
Figyelt kérdés
Angol órát fogok tartani egy újrakezdőnek. Eddig csak korrepetáltam, ott nem volt gond, hogy végig angolul beszéltem. Arra gondoltam, hogy a nyelvtani részt elmagyarázom magyarul, de a többi részben angolul beszélek hozzá. Ha beleképzelitek magatokat a helyzetbe, nektek ez megfelelő lenne?2016. febr. 19. 13:42
1/7 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy a mi kívánságunk számítana, hiszen nem mi fizetünk az óráért. Inkább neki kellene eldöntenie.
2/7 A kérdező kommentje:
Ja, nem pénzért csinálom. :) Igazából egyszerűen csak érzem, hogy hatékonyabb lenne így, de ha nem érti meg mit mondok, az gáz. :D Ezért nem tudok dönteni, mert azért mégis csak nekem kéne vezetnem a dolgot, vagy mi... :)
2016. febr. 19. 13:46
3/7 anonim válasza:
Szerintem ez hasznosabb, én mindig adott nyelven beszélek a tanítványaimmal, még az egészen kezdőkkel is. Ha valamit nem értenek, azt jelzik, és megbeszéljük magyarul is.
4/7 anonim válasza:
Amíg gyenge középfokú szintre nem értem, halálra idegesített az ilyen tanár. Frusztrál, ha egy árva szót sem értek. A legtöbb tanár így tanít, én utáltam.
5/7 anonim válasza:
Most erre nagyon csúnyán írhatnám, hogy ha benned ilyen kérdések felmerülnek, akkor ne tarts angol órákat. Ezt diplomás angoltanárként, páréves magántanári és iskolai tapasztalattal mondom. Ugyanis ezt nem a diák dönti el, hanem neked kell felismerned, mi hasznos a számára.
6/7 anonim válasza:
Szerintem először derüljön ki, milyen szinten van az illető. Lehet, hogy nagyon jól érti az angolt, és csak az aktív nyelvtudást kell felfrissíteni, ebben az esetben teljesen rendben van a dolog, de ha nagyon a nullán van az értése, akkor csak hátráltatni fogja az elején, ha csak angolul beszélsz.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítségeteket! :)
Most tartottunk először órát, és úgy döntöttem, egyelőre még hanyagolom az angolul beszélést, mert tényleg nem ért még sok mindent. :) Csak a kis párbeszédes gyakorlatoknál beszélünk angolul.
2016. febr. 19. 19:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!