Ez az angol mondat helyes így?
Sorry for my English, I'm trying to write correctly, hope it will be intelligible for you.
- az igeidők jók?
- a végén az "intelligible for you" nem sértő? Ugye az írásom miatt szabadkoznék, nem őt akarom nehéz felfogásúnak nézni. :)
- a "hope" szó előtt nem kötelező egy újabb "I" személyesnévmást kitenni? (Csak azért, hogy ne legyen tele a szöveg az "én" szóval.) Nem érti majd félre, így: "próbálok helyesen írni, reméld/reménykedj, hogy érthető lesz számodra"?
intelligible TO you - érthető számodra
különben teljesen hó
Nem will, hanem is, mert a jelenben olvassa az illlető figura....
hope it IS intelligible to you
Miért? ezek szinonimák! Cambridge: "(of speech and writing) clear enough to be understood: She was so upset when she spoke that she was hardly intelligible"
Oxford: "Able to be understood; comprehensible:
‘use vocabulary that is intelligible to your audience’"
Azert mert az egesz mondat informalis.
"Sorry for my English"... Hope "I " nelkul stb.
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat! Sajnos a szinonímák közti árnyalatokat még nem igazán ismerem. Mivel nem hivatalos lesz a levél, fontoskodónak hathat egy-egy oda nem illő szó. Segítenétek kiválasztani, hogy melyik illik a stílushoz az alábbiakból? (Ami nem túl hivatalos, de mégis udvariasnak és választékosnak számít.) Tudom, elég sok, de beszámoztam, elég lenne csak a betűkkel jelezni, pl.
1a
2b
3c
stb.
1. én sem:
a) nor I b) nor me c) me neither
2. direkt, szándékos:
a) willful b) intended c) deliberate
3. (meg)fogalmazás:
a) wording b) drafting
4. tétovázni, habozni:
a) to hesitate b) to vacillate c) to waver
5. próbát tenni, megkockáztatni:
a) to make a trial b) to take a chance
6. köszönöm szépen:
a) thank you very much b) thanks much c) thanks a lot
7. először is, mindenek előtt:
a) in the first place b) first c) first of all d) at first e) to begin with
8. érthető, kivehető:
a) understandable b) clear c) comprehensible d) perspicuous
9. hozzád fordulok (pl egy kéréssel):
a) I"m appealing to you b) I'm turning to you
10. értékelném, ha..., örömmel venném, ha...:
a) I would appreciate b) I would be glad c) I would be happy
11. felhívni a figyelmüket:
a) to call their attention b) to draw their attention c) to bring it to their notice
12. elnézésedet kérem:
a) I beg your pardon b) excuse me c) I'm sorry d) I have to say sorry e) I would like to say sorry
13. szándékozni, tervezni vmit:
a) to intend to do sg b) to plan to do sg c) to contemplate doing sg d) to have the intention of... -ing
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!