Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tanári és diákvélemény:...

Tanári és diákvélemény: Milyennek gondoljátok a lent felsorolt német-angol-latin (olasz, francia) tankönyveket?

Figyelt kérdés

Nyelvtanártól azt szeretném megkérdezni, melyikből tudott leginkább megtanítani a nyelvet, és mit vél jónak ill. rossznak (korszerűtlenség, nehéz taníthatóság, vagy néha túl gyerekes, stb.) a tankkönyvben. A nyelvtanulótól pedig azt szeretném megkérdezni, hogy segítségével megfelelően el tudta sajátítani a benne levő anyagot, és mi az, amely rossznak (korszerűtlenség, nehéz tanulás stb.)

Egy másik fontos kérdés: Ajánlanátok-e vagy sem? Nem kell mindenkinek válaszolnia, elég egy-eggyel. ha másból tanultatok azt is leírhatjátok. Köszönöm előre is a válaszokat.

NÉMET:

Deutschmobil, Pass auf, Start

Angol:

Headway, Project

Latin:

Ferenczi-Monostori, Betts Gavin, Fehér Bence, N. Horváth-Margit: Gimnáziumi Latin nyelvkönyv, ill. Linguam Latinam disco

Olasz:

Giro d'italiano

Francia:

France-Euro-Express

2010. márc. 29. 18:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
51%

A Deutschmobil az az a békás? Én gyűlöltem. A Start szerintem egész jó, de a magántanárom szerint semmire sem jó.

Szerintem németből a Delfin könyvek a nagyon jók.

2010. ápr. 1. 21:34
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

az euro azért sz*r mert mi ugye allonsy-t tanulunk.. ennek elég kemény a szókincse de nagyon hasznos és nagyon jól felépített..

az euoro az vmi iszonyat.. annyira kezdő h nagyon.. tehát amíg allonsy-ból megtanulsz 1 év alatt sok témakört addg az arra jó h 1 évet pazarolsz ..

erről csak ennyit..

headaway jó én szeretem jók a feladatok de ehez a könyvhöz tanár kell!

ha van 1 jó tanár aki elmondja a nyelvtani részt akkor jó mert olyan a szókincs meg a szövegek h tanulható és jó!!

de tanár nélkül nehéz..

2010. ápr. 2. 12:42
 13/15 anonim ***** válasza:
76%

Ez valami szakdolgozathoz kell? De ennyi nyelvből?

Még az ős-Projectet tanítottam száz éve, akkor az eléggé újszerű volt, mint az egyetlen eredeti brit kiadású gyerekkönyv a piacon. Aranyos, kedves, szórakoztató, jól tanítható és tanulható. A Headway tulajdonképpen nagyon konzervatív az újgenerációs tankönyvek között, nem éppen kommunikatív, inkább nyelvtanközpontú, de valamiért mégis megvan a maga varázsa és hatása. Nagyon sokoldalú, áttekinthető, logikus, rendszerezett, emészthető anyagmennyiséget tartalmaz ügyelve a részterületekre: szókincs, nyelvtan, praktikus szituációk, kiejtés, írás, hallás utáni értés, olvasás érdekes és emlékezetes szövegekkel. De őt is utolérte a piac, és teljesen fölöslegesen újították meg immáron negyedszer, mert bizony az első széria volt a legjobb, a többi csak rontott rajta.

2010. ápr. 2. 23:11
 14/15 A kérdező kommentje:
valóban? azt mondják, hogy a megújított a legjobbv. ez egy ilyen témájú cikk összesítéshez ill. véleményhez kell. a franciát azért írtam, mert arra kíváncsi voltam.
2010. ápr. 3. 11:46
 15/15 anonim ***** válasza:
84%
A France-Euro-Express nekem se nyerte el a tetszésemet. Mondjuk én a segítségével megtanultam franciául, és sikerült a középfokú írásbelim (szóbelin nem voltam). Mivel én egyedül tanultam meg a nyelvet, a legnagyobb problémám a könyvel az volt, hogy a szószedet meglehetősen hiányos, a szövegek meg annyira tele vannak ismeretlen szavakkal, kifejezésekkel és szerkezetekkel, hogy már zavarja az érthetőséget. Például miután végeztem az első kötettel, és nekiálltam a másodiknak, az ismétlőnél volt egy mesterséges erdőről szóló szöveg, abban minden második szó ismeretlen volt. Ráaudásul meg csupa olyan szavak, amelyek egyáltalán nem hasznosak, szerintem. Ráadásul a szövegekhez meg semmi feladat nem kapcsolódik, egy angol könyvben van egy szöveg, és utána feletválasztás, húzd alá a szövegben, válaszolj a kérdésekre stb, itt meg annyi, hogy foglald össze a tartalmát a szövegnek. Így körülbelül a tanulás nyelvtanozásból, és szótárazgatásból állt. De a nyelvtana szerintem abszolút tökéletes.
2010. júl. 23. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!