Tanári és diákvélemény: Milyennek gondoljátok a lent felsorolt német-angol-latin (olasz, francia) tankönyveket?
Nyelvtanártól azt szeretném megkérdezni, melyikből tudott leginkább megtanítani a nyelvet, és mit vél jónak ill. rossznak (korszerűtlenség, nehéz taníthatóság, vagy néha túl gyerekes, stb.) a tankkönyvben. A nyelvtanulótól pedig azt szeretném megkérdezni, hogy segítségével megfelelően el tudta sajátítani a benne levő anyagot, és mi az, amely rossznak (korszerűtlenség, nehéz tanulás stb.)
Egy másik fontos kérdés: Ajánlanátok-e vagy sem? Nem kell mindenkinek válaszolnia, elég egy-eggyel. ha másból tanultatok azt is leírhatjátok. Köszönöm előre is a válaszokat.
NÉMET:
Deutschmobil, Pass auf, Start
Angol:
Headway, Project
Latin:
Ferenczi-Monostori, Betts Gavin, Fehér Bence, N. Horváth-Margit: Gimnáziumi Latin nyelvkönyv, ill. Linguam Latinam disco
Olasz:
Giro d'italiano
Francia:
France-Euro-Express
A Deutschmobil az az a békás? Én gyűlöltem. A Start szerintem egész jó, de a magántanárom szerint semmire sem jó.
Szerintem németből a Delfin könyvek a nagyon jók.
az euro azért sz*r mert mi ugye allonsy-t tanulunk.. ennek elég kemény a szókincse de nagyon hasznos és nagyon jól felépített..
az euoro az vmi iszonyat.. annyira kezdő h nagyon.. tehát amíg allonsy-ból megtanulsz 1 év alatt sok témakört addg az arra jó h 1 évet pazarolsz ..
erről csak ennyit..
headaway jó én szeretem jók a feladatok de ehez a könyvhöz tanár kell!
ha van 1 jó tanár aki elmondja a nyelvtani részt akkor jó mert olyan a szókincs meg a szövegek h tanulható és jó!!
de tanár nélkül nehéz..
Ez valami szakdolgozathoz kell? De ennyi nyelvből?
Még az ős-Projectet tanítottam száz éve, akkor az eléggé újszerű volt, mint az egyetlen eredeti brit kiadású gyerekkönyv a piacon. Aranyos, kedves, szórakoztató, jól tanítható és tanulható. A Headway tulajdonképpen nagyon konzervatív az újgenerációs tankönyvek között, nem éppen kommunikatív, inkább nyelvtanközpontú, de valamiért mégis megvan a maga varázsa és hatása. Nagyon sokoldalú, áttekinthető, logikus, rendszerezett, emészthető anyagmennyiséget tartalmaz ügyelve a részterületekre: szókincs, nyelvtan, praktikus szituációk, kiejtés, írás, hallás utáni értés, olvasás érdekes és emlékezetes szövegekkel. De őt is utolérte a piac, és teljesen fölöslegesen újították meg immáron negyedszer, mert bizony az első széria volt a legjobb, a többi csak rontott rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!