Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Oroszt vagy Olaszt ajánlotok?

Oroszt vagy Olaszt ajánlotok?

Figyelt kérdés

Erre a kettő nyelvre van lehetőségem, hogy ingyenesen tanuljam. Angolul beszélek folyékonyan, így kéne még +1 nyelv.

Az Orosz a gazdasági helyzetre vonatkoztatva talán hasznosabb lesz a közeljövőben, viszont nem tudom 2 év alatt mennyire tudnám elsajátítani.

Az Olasz szerintem valamivel könnyebb nyelvtannal bír, de elég sokan beszélik idegennyelvként ...

2016. febr. 4. 14:01
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha azt kérdezed, melyik a hasznosabb, akkor egyértelműen az orosz.

Lehet szeretni az olasz nyelvet, de nem sok haszna van. Olaszországon kívül nagyon kevés helyen lehet rá szükség.

Míg az orosz - ahogy említetted, kifejezetten hasznis nyelv. Két évalatt amúgy sokat el lehet sajátítani, de ha nem is sikerül mondjuk középfokig eljutnod, akkor is jó, hogy legalább egy alapot szerzel, amit majd könnyebb lesz továbbfejleszteni.

2016. febr. 4. 14:15
 2/2 A kérdező kommentje:

2 éves képzésen vehetnék részt, heti 3 órát és 3 év múlva minimum középfokot kell teljesítenem a diploma mellé valamelyik nyelvből.

Nagyon jó lenne, ha meg lenne az alapszint az oroszból, csak kétes hogy a közepet megoldanám-e egyetem+ munka mellett két éves oktatás +1éves önszorgalommal.

Köszönöm a választ :)

2016. febr. 4. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!