Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Aki a Giro d'italianoból...

Aki a Giro d'italianoból tanul (t) olaszt, annak tetszett? Szeret belőle tanulni?

Figyelt kérdés

2015. nov. 9. 19:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem elég jó könyv. Különben mi lenne az alternatíva?
2015. nov. 9. 19:11
 2/5 A kérdező kommentje:
progetto
2015. nov. 9. 20:06
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha teheted inkább a Progettot válaszd. Nagyon kevés anyag van benne, a feladatok is "furák" (pl. magyar szavakat kell "olaszosítani" kiejtésnek megfelelően), én nem igazán érten hatékonynak. Progetto sokkal jobb szerintem, de ha teheted nézegesd meg mindkettőt. Egyénileg szeretnél tanulni?
2015. nov. 9. 21:05
 4/5 anonim ***** válasza:
A Progetto sokkal jobb, egyéni tanulásra is tökéletes.
2015. nov. 10. 09:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Olasz szakos tanár vagyok, tanítottam a Giro-ból és a Progetto-ból is.

Jelenleg csak Progetto-ból tanítok, ennek is a Nuovissimo verziójából. Szerintem ez egy jobb kiadás a Nuovo-hoz képest, több a beszédfeladat, átláthatóbban szerkesztett, illetve a munkafüzet hátuljában is vannak kreatív feladatok. Sajnos amiben nem történt változás, hogy az első kötet továbbra is három igen fontos igeidőt, és sok, kisebb nyelvtant is meg akar tanítani, röpke öt leckében. Ez heti három órára lebontva sok, lassan is lehet haladni a rengeteg nyelvtan begyakoroltatásával, mert munkafüzettel is, de kevés hozzá a gyakorlófeladat. A témák munkavállaláshoz szuperek, mint az önéletrajz készítés, un nuovo lavoro stb., de amolyan klasszikus érettségi-nyelvvizsga témákat nehéz kihámozni belőle. Én ezt a könyvet nyelviskolai tanfolyamon jobban el tudom képzelni, a Kultúrintézetben is - ha jól emlékszem - ebből tanítanak. Egyetértek az előttem szólókkal, hogy egyéni tanuláshoz is, mindezek ellenére, de a Progetto passzol.

A Giro ellenben tényleg csoportos használatra írt tankönyv, nagyon sok pármunkával és csoportfeladatokkal. Ez otthoni, önálló nyelvtanuláshoz nem jó, ha valaki ebből szeretne tanulni, ahhoz minimum egy tanulótárs vagy egy magántanár kell. Viszont a négy Giro kötetben nagyon jól elolsztott a nyelvtan mennyisége, kis mértékekben adagolja, pont annyi időközönként, hogy az előző leülepszik. Amíg Giro-ból tanítottam, azt vettem észre, hogy egyenletesen fejlődött a csoport. A szókincse szerintem jobb és életszerűbb a Progetto-hoz képest. Itt viszont nagyon rövidek a feladatok, a hanganyaga elég nehéz, túl gyorsan beszélnek rajta. Ezeket legalább háromszor-négyszer mindig meg kellett, hogy hallgassuk. Sok helyen a feladat utasítása nem egyértelmű, nekem is ülni kellett felette, mire rájöttem, mit is kell ott csinálni. Az is feltűnt, hogy a munkafüzet sokszor nincs szinkronban a tankönyvi fejezettel.

Összességében én a Giro-ra voksolok, nekem ez jött be.

nov. 26. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!