Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angolban did után lehet -ed?

Angolban did után lehet -ed?

Figyelt kérdés
Sziasztok, a kérdést fent láthatjátok. Állhat egy mondat did-ből és -ed-ből? Ha igen, akkor mi a különbség a did + ige I.-es mondattól?

2016. febr. 3. 13:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Vagy did, vagy -ed végződés.

I watched TV. - TV-t néztem. Ez helyes. I did watched TV - ez semmiképpen sem helyes. Ha nyomatékosításra használnád, mint jelenben a do-t, akkor sem kell az -ed végződés (I DID watch TV.)

Normál esetben, csakúgy, mint jelen időben a do, a did kérdésekben és tagadásban szerepel, mindig -ed nélkül:

Did you watch TV? I did not watch TV.

2016. febr. 3. 13:41
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

Egyszere csaj egy did vagy ed lehet!

Did you see him?

No I didn't. / Yes, I did.

I saw him. - itt a saw a see 2. alakja, vagyis a sima múltidő.

Ezeket meg be kell magolni.

2016. febr. 3. 13:47
 3/7 anonim ***** válasza:
26%

Nyomatékosítás estén szerintem mindkettő megy.

google: "but I did watched"

2016. febr. 3. 14:31
 4/7 anonim ***** válasza:

Kizárják egymást. De nem mindegy melyiket használod (kijelentésben Alany + ige 2. alak, kérdésnél és tagadásnál a did segédigét és ige 1-et használunk).

Illetve: I did do ... <- kijelentésben Alany + did + ige1 = nyomatékosított kijelentés. A "did watched" úgy ahogy van helytelen.. el tudom képzelni, hogy használják néha beszélt nyelvben, de attól függetlenül helytelen.

2016. febr. 3. 14:42
 5/7 anonim ***** válasza:
Hmm. igaz.. bocs. Megnéztem pár kérdést és bár viszonylag sokszor használják mindkét ige múltidejű alakját, nem helyes.
2016. febr. 3. 14:51
 6/7 anonim ***** válasza:
but I did watch - nem watched
2016. febr. 3. 15:05
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Mindenkinek ment a zöld pacsi!:)
2016. febr. 3. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!