Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angliai magyarok: meg lehet...

Angliai magyarok: meg lehet tanulni angolul teljesen akcentus nélkül?

Figyelt kérdés
Van, amelyikőtöknek ez sikerült? Lehetséges egyáltalán teljesen úgy hangzani angolul, mint egy brit?
2016. febr. 2. 10:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, de nem valószínű:)
2016. febr. 2. 10:24
 2/8 anonim válasza:
29%

Akcentust csak gyakorolni kell. Bár lehet, hogy ha rosszul tanulod hülyének néznek. Youtubeon van egy csomó videó, hogy hogy beszéljünk úgy, mint egy brit.

Akkor meglehet, ha tudatosan akarod és figyelsz is arra, hogyan mondják ki az egyes szavakat, hanglejtést.

De mi a baj az akcentussal?

Egy dublini is teljesen máshogy beszél, mint egy londoni polgár. Pedig Nagy-Britannia mind a kettő.

2016. febr. 2. 12:25
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Annyi akcentus van az angol nyelven belül is (még Nagy-Britannián belül is), hogy kb teljesen felesleges azon törnöd magad, hogy valamelyik akcentust 100%-osan elsajátítsd. Ha csak nem mondod ki rosszul a hangokat (felcseréled őket), megértik, de még úgy is tök jól megértenek, ha nem tudod a v-w; t-th; nyílt-zárt e közti különbségeket. Érzik, hogy nem anyanyelvi vagy, de, ahogy kedves professzorom mondta "It is still better to have a systematic Hunglish accent than an ill-pronunced English-sounding one". Tehát, ha csak nem vagy biztos benne 100%-ig, hogy mit hogy kell ejteni (aminek az elsajátítása több év intenzív tanulás és gyakorlás), úgyis fel fog tűnni nekik, hogy nem anyanyelvi vagy (meg még ha jól is ejted a szavakat, a szóhasználatból is kitűnhet, ami egy megint tök más téma).

Nem elrettenteni akarlak ezzel, persze mindenki gyakoroljon és tanuljon, de nem valószínű, hogy nem-anyanyelvi el fog érni olyan szintet, hogy ne lehessen megkülönböztetni egy anyanyelvitől.

2016. febr. 2. 13:06
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

8 éve élek itt, még nem sikerült levetkőznöm az akcentust, de erre törekszem. Kábe egy helóból megmondom, hogy magyar vagy, csak ennyire van akcentusunk...de komolyan, kábé 10 alkalommal szúrtam már ki magyart így, hogy 2 szó után leállítottam, hogy ácsi, magyar vagy, akkor lökjük már magyarul...és még nem lőttem mellé:D Viszont kábé 1 hónapja az udvaromon beszélgettem magyarul a lányommal- 5 éves- és a suliból egy anyuka arra sétált és odaköszönt, hogy nem is tudta, hogy én külföldi vagyok, pedig szoktunk dumálni:D Ami tök jól esett, mert ezek szerint elég jól nyomom az angolt és az akcentusom elmegy helyi vagy más megyei akcentusnak:D Sok magyar mondta már nekem, hogy engem hallottak eddig a legjobban akcentus nélkül beszélni. Én magam azt gondolom, hogy rólam szintén 2 szóból kiderül a külföldiség. A lányomat direkt nem tanítottam angolul, óvodában 2 évesen kezdte az angolt-az életben nem fogom tudni úgy kiejteni a szavakat, mint ő...teljesen angolosan beszél.

Egy család 10 és 14 éves gyerekkel jöttek ki. A nagyobb tudott egész jól angolul, a kicsi egy szót se tudott. A kisebbik ma akcentus nélkül beszél teljesen perfektül, a nagy szintén perfektül, akcentussal. Több esélyed van akcentus nélkül beszélni, ha Angliába kiutazol és itt tanulsz meg angolul teljesen az alapoktól angol emberektől, de még akkor sem biztos felnőtt fejjel.

2016. febr. 3. 21:13
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
ja bocs, utolsó vagyok. Annyit még had tegyek hozzá: Babakorban, amikor hangokat kezdünk el utánozni, mindenféle hangra képesek vagyunk, de egy idő után elkopnak a hangok és csak azok maradnak meg, amiket használ az a nyelv, amit tanulunk. Ez után nagyon nehéz visszatanulni ezeket a hangokat.
2016. febr. 3. 21:16
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi, utolsó. Megmondod nekem, mégis hogy ismered fel a magyar akcentust? Én ugyan nem élek ott, szóval nem értek hozzá, de ez mindig is érdekelt... Ennyire rosszul beszélünk? : /
2016. febr. 3. 21:22
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom megmondani, hogy konkrétan melyik hangzók, egyszerűen csak hallom a tipikus magyar akcentust. Valaki tulságosan "görbíteni" akarja a hangokat, hogy minél angolosabb legyen, valaki meg egyáltalán nem és talán ezt hallom ki. Mondjuk keményen mondják az "r"-t de nem olyan keményen, mint a litvánok, lengyelek, oroszok. A th hangokat nehéz leutánozni, valaki egyszerűen képtelen, főleg azt a fajta th hangot, amikor szf-nek ejtik, de a th-t még 2 féleképpen lehet ejteni és nem mindenki helyesen tudja, hogy mikor melyiket kell ejteni. Kábé úgy ejti a legtöbb magyar az angol szavakat, mintha magyar szavakat mondanának...nem tudom, így érthető e, de ha kinn lennél, 2 perc alatt ráéreznél, mire gondolok.
2016. febr. 5. 16:30
 8/8 anonim ***** válasza:
Meglehet.
2016. febr. 5. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!