Milyen a "magyar" akcentus az angol esetében?
Figyelt kérdés
Elsősorban kint élő vagy profi nyelvtanulóktól kérdezném. Van esetleg olyan, amit a magyarok előszeretettel rontanak el, miközben angolul beszélnek (a nyelvünk miatt), vagy valami, amire különösen kellene ügyelni?2016. jan. 24. 18:30
1/8 anonim válasza:
persze hogy van. Ami eszembe jut hirtelen az a "th" -nak a kiejtése és a "v" és a "w" közötti különbség.
Ha többet akarsz tudni csak irj privátban.
2/8 anonim válasza:
Ááály dónt ááándőőrsszteend. Kb ez
3/8 anonim válasza:
Nem érezzük a hangsúly fontosságát. (Emiatt mondjuk előfordul hogy mondjuk egy orosz és egy magyar gördülékenyen kommunikál "angolul", de párbeszédüket a native speaker nehezen érti :)
4/8 anonim válasza:
Tisztán, mindegy egyes franc betűt ki akarunk mondani, mintha magyarul beszélnénk. Borzasztó irritáló az akcentusunk :D. Meg túlbonyolítjuk a mondandónkat.
5/8 anonim válasza:
Angol anyanyelvuek szerint nem irritalo a magyar akcentus.
Eltalalni nem tudjak, hogy honnan ered, csak akkor ha van magyar ismeros vagy csakadtag, de soha nem hallottam, hogy irritalo lenne.
Sot szerintuk meg mi oda is figyelunk a nyelvtanra. Persze a magyar a magyart egybol kiszurja.
6/8 anonim válasza:
Hozzateszem, jott ide ismeros, mondvan, hogy o angol tanarno. Tolmacsolni kellett neki, elobeszedet nem ertette, nagyon megszolalni sem tudott.
7/8 anonim válasza:
Az én angol tanárom szerint nekem britt akcentusom van ha angolul beszélek :D
8/8 anonim válasza:
Magyar nyelvben nincsen akcentus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!