Sikeresen nyelvvizsgázottak, tapasztalt nyelvtanulók, több nyelvet beszélők, mi a titkotok? Mi a leghatékonyabb, leggyorsabb nyelvtanulási módszer ami által a legjobban fejlődhetek?
Májusban szeretnék nyelvvizsgázni, nagyjából az életem a tét..ha nem sikerül, nem mehetek mesterképzésre. Sajnos jóval hamarabb kellett volna elkezdenem, most azt érzem versenyt futok az idővel..aláírom, ez az én hibám...de térjünk a lényegre! Egyelőre önszorgalomból tanulok, februárban azonban szeretnék magántanárhoz járni.
Addig is érdekelne, hogy van-e olyan módszer, ami által magamtól is nagyon jól tudok fejlődni. Esetleg a filmnézés? Sokan ajánlottak, hogy nagyon sokat lehet fejlődni ,ha rendszeresen nézek angolul filmeket, feliratosan. Ma elkezdtem... Letöltöttem egy filmet, angolul, angol felirattal, kezemben papír, toll, és a folyamatosan írom az idegen kifejezéseket, szavakat. Azt tervezem, hogy végig érek a filmmel, másnap újra megnézem, már tudni fogom mi mit jelent, és koncentrálok természetesen a szövegre, így már tudom memorizálni is. Amint írtam, a mai napon el is kezdtem. A probléma az, hogy borzasztóan lassan haladok, ez kicsit elbizonytalanít...Tudom, hogy a türelem rózsát terem, lehet idővel jobban fog menni, de mégis bennem van a kétely, nem-e hülyeség amit csinálok. Lényegében kiírtam már egy csomó szót, kifejezéseket, de mivel rengeteg az ismeretlen a filmben, így folyamatosan megállítgatom a fordítások miatt. Kb. 1 óra alatt 20 percig jutottam a két órás filmmel... Lehet mára nem is fejezem be, max. holnap. Hülyeség amit csinálok, vagy legyek türelmes, és meg lesz az eredménye?
"maggolás", muhaha
Kérdező, ha jót akarsz magadnak, járj külföldiekkel egy társaságba és sokat ismerkedj, beszélgess angolul. Ne érdekeljen, hogy milyen bénának érzed magad, ragaszkodj hozzá, hogy mindig mindenkivel angolul beszélgetsz. Ha van körülötted olyan, aki hasonló cipőben jár, gyakorolna angolul, akkor határozzátok el, hogy egymással csak angolul beszélgettek, és ha megakadtok, akkor a keresett szónak/nyelvtannak közösen utánajártok.
Turistaszezonban menj ki az utcára, és "vadássz" külföldiekre. Nekem ez különösen jól bevált módszerem szokott lenni! Az utcákon ténfergő, eltévedt, valamit keresgélő túristákat szólíts meg, és ajánld fel, hogy útbaigazítod őket. nagyon hálásak és segítőkészek szoktak lenni, hiszen ők meg szeretnék az útbaigazítást megkapni (és megérteni). :) Különben is akik világot járnak, túristáskodnak, általában is nyitott, beszélgetni szerető, kíváncsi emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!