Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi a különbség a két forma...

Mi a különbség a két forma között?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy értelmetlen a kérdésem, de ha adott mondjuk az, hogy watched, akkor annak ugyanaz a jelentése, mint annak, hogy did watch? Vagy különbözik a jelentésük?

2016. jan. 9. 13:02
 1/4 anonim ***** válasza:

A did az kérdésben és tagadásban használatos (didn't). Ekkor az ige első alakja kell. Kijelentő múlt idejű mondatoknál pedig (és még rengeteg más esetben, amit nem fogok felsorolni) az ige második alakja (watched) kell, vagy a harmadik (ami itt megint watched).

Tehát önmagában nem tudod ezt a kettőt összehasonlítani, csak mondatban:

I watched it. - Néztem (azt).

Did I watch it? - Néztem azt?

Szóval ha neked egy kérdés és egy kijelentés egykutya, akkor végülis mondhatod rá, hogy ebben az esetben ugyanaz. De itt már nem lenne ugyanaz:

It was watched. - Nézték. (Nézve volt.)

2016. jan. 9. 13:07
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. :)
2016. jan. 9. 13:09
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésed nem értelmetlen, de a jelentésükben árnyalatnyi különbség van.

A do segédigét bármikor használgatod az ige elé nyomatékosítani a jelentést.

A Do sit down! nyilván felszólítás nyomatékosítása, a You do look nice today! meg a hízelgésé.

2016. jan. 9. 18:17
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi, erre gondoltam én is, de nem voltam meggyőződve róla. :D
2016. jan. 9. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!