B2-es nyelvvizsgára angolból az összes igeidő megtanulása szükséges?
Figyelt kérdés
Nos az a helyzet, hogy megyek sorjában az igeidőkkel, mert nem tanultam soha őket, és jó lenne tiszta vizet önteni a pohárba. Egyik ismerősöm mondta, hogy nem szükséges mindet megtanulni, inkább nagyobb hangsúlyt fektessek azokra az időkre, amik kellenek. Ha ez így van, akkor melyek azok?2015. dec. 28. 11:57
1/6 anonim válasza:
Alapvetően, ha nagyjából magabiztosan használod a nyelvet, nincs szükség nyelvtani szöszmötölésre. A legtöbb helyen már nem várják el mélyrehatóan pontos nyelvtani ismereteket, és ez így van jól. Én csak a témaköröket dolgoztam ki, és szókincset fejlesztettem, B2-es ECL vizsgára. Január 4-én lesz meg az eredménye.
2/6 A kérdező kommentje:
Szabad tudni, hogy milyen témaköröket dolgoztál ki? Esetleg miből?
2015. dec. 28. 12:18
3/6 anonim válasza:
A választott nyelvvizsgatípus honlapján megtalálod, esetemben ecl.hu
20 témaköröm volt, hétköznapi témákból.
4/6 A kérdező kommentje:
Emelt angol érettségit szeretnék tenni, az ha jól tudom, akkor B2-vel van egy szinten. Akkor azoknak neki ugrok. Le is szedtem az összes tételsort, csak még nem nagyon nézegettem, de akkor itt az ideje. Köszönöm szépen a segítségedet.
2015. dec. 28. 12:29
5/6 anonim válasza:
Emelt érettségin nagyon rá vannak állva a nyelvtanra.
6/6 anonim válasza:
Nincsenek nagyon ráállva a nyelvtanra, az 5 vizsgarész közül egy, de abban is legalább annyi a szókincs, mint a nyelvtan. Nem értem, mért nyelvvizsgát emlegetsz a kérdésedben, ha egyszer nem arra akarsz menni. Nem egyformán kell két különböző dologra készülni. Írásbelire a korábbi évek feladatsorait kell megcsinálnod, szóbelire vannak felkészítőkönyvek, általános magolás helyett saját gondolatok szükségesek, mert ott konkrét kérdések és képek alapján imprivizálni kell. Át kell futni az igeidőket is, de összehasonlíthatatlanul fontosabb a szókincs, szövegértés, folyékony beszéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!