Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi a különbség a drinnen vs...

Mi a különbség a drinnen vs innen és a draußen vs außen között (német)?

Figyelt kérdés
2015. dec. 25. 19:45
 1/4 anonim ***** válasza:

az innen és az außen valaminek a belső , külső oldalát jelenti,vagy olyan belül ill kívül levő dolgot amihez nekem nincs térbeli viszonyulásom, mindegy hogy én épp hol vagyok .

pl: der Mantel ist außen blau und innen grau, :a kabát kívül kék belül szürke

vagy

megkérdezik, pl hogy te hol tartod mondjuk a kocsid, kint vagy bent( azaz a garázsban) akkor außen oder innen ( bocs elég hülye példa, de nem jutott más eszembe hirtelen)

draußen oder drinnen olyankor használod, ha valami hozzád képest kint vagy bent van , viszonyulsz hozzá térben, tehát ha én bent állok valakivel a garázsban és rákérdeznek hol a kocsim, akkor azt mondom draußen, mert én a garázsban vagyok, a kocsi meg ehhez képest kint áll.

draußen vagy drinnen valakihez aki egy adott térben tartózkodik van kint vagy bent.

ich watre draußen pl, ha te bent vagy a lakásban , én meg azt közlöm, hogy kint várok, mondjuk arra hogy végre felöltözz és indulhassunk.( hozzád képest én kint vagyok)

2015. dec. 26. 11:20
 2/4 anonim ***** válasza:

Innen (belül) vlminek a belsejében

Drinnen (bent)

2015. dec. 26. 12:12
 3/4 anonim ***** válasza:

Pl. Bent az épületben (drinnen)

Kint (a szabadban) Draußen -

2015. dec. 26. 12:14
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok , az jutott még eszembe és talán ez még segít, hogy a draußen és a drinnen a DArAUßen és a DArINNEN -ből jön azaz : ott kint és ott bent

hasonlóan volt képezve mint a darauß darin darauf daran dahin, dagegen, csak már kikopott a DA -ból az A

2015. dec. 26. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!