Az olasz vagy a német nyelvtan a könnyebb? Tudom, hogy minden embernek más a nehéz, de most a 2 nyelv nyelvtanának összehasonlítható részei közöttio nehézségi különbség érdekelne, mielőtt belevágok bármelyikbe is.
Az a helyzet, hogy angolból meglett az írásbeli, de úgy érzem, hogy az angol szóbeli a listening miatt sohasem lesz meg.
Egyszerűen képtelen vagyok a listeninget 35 %-nál jobbra teljesíteni. Ezt még 80%-os speakingel sem lehet kompenzálni.
Viszont szorít a határidő(december 31), mert diplomamentő programban vettem részt, és december 31-ig a szóbeli angol nyelvvizsgámat is be kellene mutassam.
(a jogi diplomámat sem kapom meg, amíg nem tudom a szóbeli angolt prezentálni).
DE: mivel a listening ernnyire nem megy, ezért gondoltam olyan nyelvre, amit úgyírnak, ahogy ejtik is.
Nem tudom, hogy az olasz vagy a német ilyen-e, de ezek tetszenek messziről, csak nem tudom,
hogy a német és az olasz:
---a, mennyire nehezek?
---b, úgy ejtik-e, ahogy írják?
---c, az olasz vagy a német nyelvtan a nehezebb?
A listening miatti kétségbeesésem miatt gondoltam rá, hogy egy könnyebb(?) nyelvből kellene levizsgáznom.
Ha itt van valaki, aki tanulta az olaszt, és vagy a németet, vagy csak egyszerűen tud tanácsot adnni, annak előre is köszi. B.
1. ne ess kétségbe. nem tudom, hányszor próbáltad, de háromszor négyszer is elmehetnél
2. az olasz az elején könnyebb mint a német, nem tudom, alapfokú elég-e. viszont gyorsan beszélnek.
3. a német talán hasznosabb, és jobban hasonlít az angolhoz
Hallgass német és olasz szövegeket akár youtube-on, talán könnyebben választasz
De én a helyedben nem adnám fel az angolt sem. Hallgass sokat angolul, illetve olvass hangosan angol nyelven (azt is hallod). Ha a többi jól megy, nem törvényszerű, hogy ez ismét ne sikerüljön
Köszi a válaszokat:)
Hát nem adom fel, már háromszor próbáltam az írásbeli másodjára lett meg, de a szóbeli nem tudom, hol lenne a legkönnyebb.
Eddig ECL-en voltam, az írásbeli is ebből van.
Hallottam, hogy a TELC, DEXAM, Origo, BME is viszonylag könnyű, de ellenvélemények is vannak.
Amit tudok, hogy ECL-en a listening baromi nehéz.
Én tanultam mind a két nyelvet. Így tapasztalatból tudok beszélni. A németből felsőfok körüli nyelvtudásom van amit C1-re tennék olaszból B1-re tenném magam. A németet minden nap használom szóban. A lényeg, hogy mind a kettőnek nehéz a nyelvtana. Az olasz elején nagyon könnyű kb mint az angol, a német az végig nehéz. Ez személyiség függő is lehet, én megszenvedtem mind a két nyelvvel. Tapasztalatomból mondom, hogy azt tanuld amit szeretsz és hasznosítani tudsz. Leírnám a pozitív és negatív tapasztalataimat.
Német: pozitívok: A német nyelvterület vezető szinten van az iparjának, bankhálózatának, turizmusának köszönhetően, így aki tényleg jól beszél németül az eltud helyezkedni, akár már csak ezzel a nyelvtudással is. Negatívumok: -Ronda egy nyelv és nagyon nehéz, nagyon sok az akcentus, amit tanulsz iskolában Hochdeutschot azt nem sok helyen beszélik, pl nem csak én de a nyugat németek sem értik a tiroli vagy a svájci akcentust. Nagyon merevek a német emberek, akiket legalább is én ismerek. Rengeteg dolgot lehetne még írni mert sok van, attól függ milyen szemszögből nézzük. Az olasz pozitívumok: Imádni való nyelv, imádni való emberek, gyönyörű tájak, fantasztikus konyha, imádom az olasz mentalitást, annyira barátságosak, az osztrákoknál ezt nem vettem észre. Negatívumok, nagy a munkanélküliség, magában az olasz nyelv nem ér sokat egymagában, észak és a déli olaszok nem szeretik egymást, délen csak turizmus van, északon pedig az ipar húzza, ott van inkább csak munka. Középfokig könnyű eljutni olaszból, de a felsőfok ott is nehéz már mint az angolban. Ide is rengeteg dolgot lehetne még írni.
"olyan nyelvre, amit úgyírnak, ahogy ejtik is"
Rosszul tanulod a nyelvet.
A német nyelvtanba belehalnál... Az olasz könnyebb, viszont morfológiailag nagyon gazdag. Gyakorold a listening comprehension-t, nem javaslom, hogy a nulláról akár a németbe, akár az olaszba kényszerből belekezdj.
Köszönöm szépen mindenkinek..nekem a középfok elég, ha addig tényleg könnyű olaszból elutni, hát legalábbis megfontolandó..
DE valószínű előbb még párszor megpróbálom a az angol szóbelit, csak nem tudom, hogy a listening hol, melyik vizsgatípusnál a legkevésbé nehéz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!