Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hardworking vs hard-working....

Hardworking vs hard-working. A nyelvkönyvem egyszer igy használja máskor úgy. Mindegy melIyik variációt használom?

Figyelt kérdés
2015. dec. 16. 21:24
 1/5 A kérdező kommentje:

coffe-table és coffe table.

living room és living-room.

És számtalan ilyen van. A gyakorlatoknál mindegyiket feltunteti helyes megoldásként,tehát csak van valami közős kapcsolat.

2015. dec. 16. 21:36
 2/5 A kérdező kommentje:
Telefonról vagyok elnézést a hibákért.
2015. dec. 16. 21:36
 3/5 anonim ***** válasza:

hardworking

coffee table

Az angol kerüli a kötőjel használatát.

2015. dec. 16. 23:27
 4/5 anonim ***** válasza:

"Az angol kerüli a kötőjel használatát."

Én is egybeírnám pl. a "hardworking"-et, ehhez képest a két (tudtommal) brit onlányszótár:

[link]

[link]

és az amerikai írásmód:

[link]

(bocs, ha Te is így gondoltad, csak nekem az "angol" automatikusan a brit angolt jelenti:)

kíváncsiságból megnéztem a dohányzóasztalt is, azt külön írja mindhárom, csak jelzőként kötőjeles: coffee-table book

ha a nyelvkönyv is kétféleképpen hozza (s nem magyar szerző műve, hanem "echte" angol/amerikai, akkor szerintem használható mindkettő...

2015. dec. 17. 07:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Nlhény példa mondat.

America had a LOT of hardworking people back then.

4 BILLION hardworking laborers

they'll speak to the hardworking voters here

we picked out a coffee table style picture book

and grabbed pen and paper from the coffee table.

free standing armchair, coffee table and side table.

2015. dec. 17. 18:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!