A nagyobb nyelvek közül a német a legkönnyebben elsajátítható egy magyar anyanyelvű számára?
Tanultam olaszt, franciát, portugált, angolt és németet, és bár nem vagyok mindegyikből felsőfokon, de úgy érzem, hogy magyar anyanyelvűként a németre a legkönnyebb ráérezni, hiszen nagyon sok esetben ugyanazok a vonzatok, esetek, mint a magyarban, sokszor az összetett szavak ugyanúgy vannak magyarul is, valamint a szórend is hasonló néhány esetben.
Nektek milyen tapasztalataitok vannak?
Nem. Nem állapítható meg általánosságban, kinek mi a legkönnyebb.
És nem is világos, melyek a "nagyobb nyelvek".
Angol könnyebb, ott alig van ragozás, nem kell gondolkodni a névelőn, végződésen, stb.
Szerintem a német szókincsben jobb, csomó összetett szó a magyar tükörfordítása.
Nem értek veled egyet. Én mondjuk német kéttannyelvűbe jártam elsőtől, szóval gyorsan megtanultam a németet is, de az angolt utána feleannyi idő alatt vittem fel magasabb szintre. A gimis osztàlytársaim 9-ben kezdték a németet és nagyon megszenvednek vele. Ez mondjuk függ a tanártól is, de sajnos a német ragozás tényleg bonyolult, a mondatokban a szórend sem egyszerű és nehéz ráérezni a helyes nyelvhasználatra.
Én olaszt tanulok most és szerintem fényévekkel könnyebb, mint a német.
Úgyhogy szerintem nagyon emberfüggő, hogy kinek mi a könnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!