Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol nyelvtan könyv?

Angol nyelvtan könyv?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Először is amit tudni kell. Már sokszor elkezdtem tanulni az angolt(iskolában), de állandóan váltogatják a tanárokat, az egyik úgy magyaráz, a másik amúgy, szóval kicsit zavaros az egész. (igazából kb 4 éve "tanulok" angolt, de alig-alig tudok valamit belőle, azért egy alap szókincsem már van.)

Még tavasszal le szeretném tenni a középfokú angol nyelvvizsgát, tehát elhatároztam, hogy inkább megtanulok itthon (napi 2-4 óra + angol filmek + angol könyv + zene hallgatás), mert az iskola ebben a formában semmire se jó.

Már van egy kb 600db-os kártya csomagom, amin a leggyakrabban használatos kifejezések vannak.(Itt meg is jegyezném sokkal jobb, mint iskolában a szótárból tanulni, mert ott a szavak helyét jegyzed meg először + nem is marad meg én ezt tapasztaltam.) Ezt tanulom, ezzel a szókincs le is van tudva.

A baj a nyelvtannal van.

Nekem egy olyan nyelvtan könyv kéne, amiben magyarul el van magyarázni A-tól Z-ig az összes nyelvtan rész és vannak rá példák is. Nem pedig angolul....,mint az elsős angol könyvben..(nem tudom milyen felfogás az, hogy valaki elkezdi tanulni pl 9-ben az angolt, akkor a kezdő könyv is teljesen angol véletlenül, se tudjon pl. előre tanulgatni a gyerek vagy valami, mert nem ért belőle semmit..)

Tehát, ha valaki tudna nekem ajánlani ilyen könyvet, azt megköszönném.

Előre is köszönöm a segítséget.

2015. nov. 19. 15:41
 1/4 anonim ***** válasza:
2015. nov. 19. 17:56
 2/4 anonim ***** válasza:
Van ennél sokkal tömörebb, egyszerűbb is az interneten, például ez: [link] Nem kell azt túlbonyolítani. Könyvesboltban is van bőven magyar nyelvű angol nyelvtan, azt viszont ne várd, hogy angol kiadású tankönyvek magyarul magyarázzanak neked.
2015. nov. 19. 20:13
 3/4 anonim ***** válasza:
2015. nov. 29. 16:33
 4/4 anonim ***** válasza:
2015. dec. 10. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!