Mit gyakoroljak nyelvvizsga előtti utolsó héten, illetve milyen szótárat szerezzek be? (Euroexam)
Sziasztok!
Mához egy hétre megyek angol B2-es típusú Euroexam nyelvvizsgára. Úgy érzem, hogy egész jó eredményekre számíthatok, azonban még a nyelvtani részeket át szeretném nézni az alapoktól kezdve. Erre tudnátok könyvet/oldalt/módszert ajánlani?
Továbbá a segítségetekre lenne szükségem a szótárválasztásban, ugyanis még nincsen komoly angol szótáram, és ugye a nyelvvizsgán nem biztosítanak. Ti melyiket ajánlanátok? Előny, ha megfizethető áron van és tartalmaz mintaleveleket. akár egynyelvű is megfelelne. Szerintetek?
Segítségeteket előre is közsönöm!
Ha rám hallgatsz (vizsgáztató vagyok és a jövő héten is vizsgáztatok), akkor ezeket nézed át a nyelvtan helyett:
- levélírásnál a formális és az informális megszólításokat + a búcsúzást, a tipikus fordulatokat
- szóbelire átrágod magad a vizsgafeladatokon (mindig meglepődöm amikor olyan vizsgázó kerül elém, aki ott a vizsgán szembesül először a feladatokkal)
- a vizsgáig minden nap legalább egy órát hallgatsz angol szöveget (tévét nézel)
Sok sikert!
Köszönöm a választ!
-A feladattípusokat hónapok óta gyakoroljuk órán, emellett az elmúlt pár héten minden órán 2-3 levelet adtak fel otthonra, így azok szerkezete már elég jól beépült.
-A szóbelitől félek, ugyanis eléggé izgulós típus vagyok, magyarul sem beszélek könnyen. Itt sem a feladattípusok az ismeretlenek számomra. A partneremmel gyakorolgatunk Skype-on, viszont megrémít, hogy én akár az ő helyzetét is megnehezíthetem.
-Tévét nem nézek, angolul szoktam híreket hallgatni, esetleg neten keresnek videókat.
Igazából úgy érzem, hogy reflexből beszélek angolul, nem pedig tudatosan, ezért szeretnék inkább a nyelvtannal foglalkozni, hátha sikerülne csökkenteni a hibázási esélyeket. Természetesen célzottan a nyelvvizsga kihívásaira is készülök mellette.
Ismét köszönöm a választ, reméljük a legjobbakat! Végülis nem egy hét alatt kell megtanulni angolul.
84% lett :)
Mégegyszer köszönöm a tanácsokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!