Ha sürgősen kellene a nyelvvizsga, akkor általánost vagy szakmait érdemes tenni?
tavasszal kellene a nyelvvizsga. milyen angol könyveket ajánlanátok, illetve melyik nyelvvizsgát?
rólam annyit, hogy általánosban tanultam angolt 4 évig, jelenleg 21 éves vagyok. sok minden megmaradt bennem angolból (pl. nyelvtanból) és sok minden van, amit megértek, pedig azóta más nyelveket tanultam mindig. jobban megy az, hogy az angolt értem, mintha nekem kellene angolra fordítanom, de szerintem sok kihagyás után, ez érthető. :D.
köszi a válaszokat. :)
azért kérdeztem a szakmait, mert korábban azt olvastam, hogy akinek gyorsan kell nyelvvizsga, annak ezt érdemes letennie, mert behatárolt, hogy mit lehet kérdezni, mit kell tudni és ugyanazok a típusfeladatok.
aztán utána már nem egy egyetemi tanárnő is ezt mondta, egyikőjük szerint egy szakmaira elég 3 hónap a felkészülésre.
de így jobban belegondolva, talán inkább mégis az általánosra kellene rágyúrnom. :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!