Hogyan tanulhatnam meg az angol igek mult ideju alakjat a legkonnyebben?
Figyelt kérdés
Van erre valami szabaly? PL ha azt akarom mondani aludta, vasaroltam, dolgoztam.2015. okt. 15. 16:18
1/10 anonim válasza:
2/10 anonim válasza:
S ha jót akarsz magadnak, amolyan rigmusszerűen bevágod mind a három alakját, s akkor később nem kell újratanulnod, amikor jön az igék harmadik alakja.
3/10 anonim válasza:
Azért az első link kissé hiányos, mert vannak azok, akik több csoportba is tartozhatnak egyszerre, mint például a chide chid/chided chid/chided/chidden
4/10 anonim válasza:
Életemben nem hallottam még azt a szót, hogy chide és elég jól elvoltam nélküle. Ráadásul két online szótár is (Oxford, Cambridge)is a szabályos igék közé sorolja. A kérdező kezdő, semmi szüksége az összes 470, azon belül rengeteg nem használatos rendhagyó igére. A szűkített 370 tagot számláló listában ez a szó nincs is benne. [link] Ezen a linken lehet gyakorolni is a flashcard-oknál is, a next gomb megnyomásával megadja a 3 alakot plusz vannak beírós gyakorlatok is megoldásokkal, különböző szinteken. Na erre jó volt ez a chide, hogy erre rátaláljak.
5/10 anonim válasza:
A bejegyzés nem a chide igéről szól, hanem arról, hogy vannak olyan igék, többedmagukkal, amelyek több csoportba is tartoznak, és ide olyan egyszerű igék is felsorolhatók, mint az eltör, kiönt, borotválkozik, varr, stb.
6/10 anonim válasza:
Mire gondolsz mint eltör? Mert a break-broke-broken egyértelmű.
7/10 anonim válasza:
Hát, nem, mert az teljes szépségében break, broke/brake, broken/broke. Bár elismerem, ezt csak gonoszságból raktam bele, ha már szidást kaptam a chide miatt.
Amúgy pont 5 perce olvastam David Baldacci: The sixth Man című könyvében a chide-ot. Nem sérteném meg Baldaccit, de azért ez "csak" egy "átlag" krimi, "átlag" nyelvezettel. Ráadásul amerikai... És mégis van benne chide. :)
8/10 anonim válasza:
slept, bought, worked (ez nem rendhagyó)
10/10 anonim válasza:
"Életemben nem hallottam még azt a szót, hogy chide és elég jól elvoltam nélküle."
Igen, a műveletlenség dagonyájában fetrengeni valóban jó érzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!