Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ez miért így van az eszperantó...

Ez miért így van az eszperantóban?

Figyelt kérdés
Van egy csomó képző, aminek önmagában is van jelentése és sokszor magyarra is úgy fordítják, hogy egy összetett szó második tagja. Például salujo és sótartó. Mi értelme az ujt képzőnek hívni és miért nem azt mondják, hogy egy szógyök, aminek a főnévi alakja ujo és összetett szavakat is lehet csinálni vele?
2015. szept. 29. 17:05
 1/6 anonim ***** válasza:
26%
Mert emberek alkotta hülyeség, azért. Mentségére szóljon, hogy léteznek nagyon kis számú anyanyelvi eszperantó közösségek, szóval picit mosódik.a határ a mesterséges és a természetes nyelv között. Ennek ellenére felesleges rá időt pazarolni, vagy ha igen, el kell fogadni, hogy ez a logikája.
2015. szept. 30. 08:36
 2/6 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem mondani, hogy ha valaki nem tudja a választ, annak nem kell ide írnia.
2015. szept. 30. 09:41
 3/6 anonim ***** válasza:
16%
Szerinted milyen más választ fogsz kapni? Emberek által, rövid idő alatt mesterségesen megalkotott nyelvről van szó. Ilyenre csinálták, és kész. Nem egy hosszú évszázadok alatt kialakult nyelv.
2015. szept. 30. 16:40
 4/6 A kérdező kommentje:
Biztos vagyok benne, hogy nem ezért, és szerintem én jobban tudom, mint te. És szeretném megkérni a többi válaszolót, hogy csak akkor válaszoljon, ha legalább alapfokon ismeri a nyelv nyelvtanát. Én se válaszolok hülyeségeket a hindi nyelvről szóló kérdéseknél.
2015. szept. 30. 16:44
 5/6 anonim ***** válasza:
51%
A hindit ne keverjük már ide, grammatikai univerzálék alapján működő természetes nyelv. Az eszperantó nem az. Innentől kezdve a természetes nyelvekről feltehető "miért" kérdés értelmét veszti.
2015. okt. 1. 10:17
 6/6 A kérdező kommentje:
És ez most hogy jön ide? Ha egy nem természetes nyelvről kérdeznek valamit, akkor szabad baromságokat beszélni, de ha természetes nyelvről, akkor nem? Másodszorra mondom, ahogy látom elkel, nem az a válasz a kérdésemre, hogy mert így alkották meg.
2015. okt. 1. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!