Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Eszperantóban létezik ilyen szó?

Eszperantóban létezik ilyen szó?

Figyelt kérdés

Nem tudom pontosan, hogy erre van-e és ha van akkor mi a szófaja ennek a szónak, de az lenne a kérdésem, hogy van-e eszperantóban olyan szó, ami az angolban a "to" és a németben a "zu".

Például:

I think it's really important TO speak foreign languages.

Ich glaube es ist sehr wichtig fremde Sprachen ZU sprechen.

Eszperantóul úgy képzelném el, hogy:

Mi pensas, tio estas tre grava, .... hogyan lenne helyes a folytatás?

2013. jan. 21. 21:58
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy van rá szó, de miért úgy akarod mondani, hogy "Mi pensas, tio estas tre grava, ..."? Szerintem az eszperantóban nem szokás a tio-t használni ilyen estben. Ha igen, én így folytatnám: , ke oni povu paroli fremdan lingvon.

Én szerintem így is jó: Mi pensas, ke paroli estas grave fremdan lingvon.

Esetleg: Mi pensas, gravas paroli fremdan lingvon vagy Mi pensas, la parolo de fremda lingvo estas grava vagy Mi pensas, la parolo de fremda lingvo gravas.

2013. jan. 22. 16:50
 2/2 A kérdező kommentje:
Azért szerettem volna megtudni, hogy létezik-e ilyen szó, mert mint látod, németül és angolul tanultam és ezért automatikusan erre a nyelvtanra formálom a mondatokat, de meggyőztél ezzel a rakás példamondattal :)
2013. jan. 22. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!