You know I do. I meant every word I said. Hogyan fordítanád? Részletek alól.
Tudod, hogy igen. Minden szót úgy értettem, ahogy mondtam. (Minden szót komolyan gondoltam, amit mondtam.)
Szerintem.
Ahogy az első írja.
A do az első mondatban arra vonatkozik, amit előtte mondtak.
Pl do you love me? (Szeretsz?)
S utána a tudod, h igen.
Te, azt hol olvastad, hogy filfeliratokat fordít???
Bakker, ez egy alap szöveg. Tuti, hogy nem fordít.
"Bakker, ez egy alap szöveg."
Ezért kérdeztem.
Ez a párbeszéd - sok egyéb hely mellett, hisz tényleg alapszöveg - benne vagyon a "Theodora goes wild" (1936) c. filmben... ez, valamint "keep still, it hurts" fordítási kérés is, s noha eddig nem kerestem rá, csak most kezdett bosszantani, hogy minek fordít az... stb., de gyanítom, hogy a legtöbb "hogyan fordítanád" és egy-két mondatos szitumagyarázat vagy ebből, vagy valamelyik másik régi filmből való.
Végül is mindegy, és tényleg nem az én dolgom, csak most valamiért felkaptam rá a fejem... meg a vizet is (ami viszont tényleg az én gondom-bajom, nem másé.:))) Igazából, azt hiszem, inkább örülnöm kellene, hogy nem ad le mindenféle marhaságot (amivel oly gyakran találkozhatunk filmfeliratokban), hanem legalább utánakérdez annak, amiben bizonytalan. Ez végül is lelkiismeretességre vall, amit meg köll becsülni.
Marhára nem értem, mit izgat téged, hogy ki, mit fordít.
És már nem először látom ezt tőled.
Ha akarsz segítesz neki, ha nem annyi.
Üdv. seth
Teljesen igazad van, seth, bár oly sokszor azért nem láthattad, hisz még alig egy hete, ha regisztráltam az oldalra, és most szóltam érte először. Valszeg összetévesztesz valakivel. :)
Téged mér' zavar, hogy engem zavar, hogy valaki belevág valamibe, amihez nem igazán ért? :)))
Bocs, most látom, nem zavar, hanem izgat. Elnézést.
:)
Itt arról van szó, hogy segítünk, nem pedig vélemény fejtünk - mert az már OFF-olás. A szabályzat is tiltja.
Ha zavar a dolog, kerüld a kérdéseit.
Gizi. :)
Hát ez egy elferdített logika.
Ha fordítana, (nem 3 havi angoltanulás után, ahogy én próbáltam meg lefordítani a dalszövegeket 15 évesen, csak akkor még nem volt internet), akkor nem kérdezné meg, annyira alap a szöveg.
Szerintem csak simán felirattal nézte a filmet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!