Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Remember to give / Remember...

Remember to give / Remember of giving?

Figyelt kérdés
Elég sok ideje tanulok angolul, de egyszerűen nem tudom, mikor van ing-es és mikor to + ige alak az ilyen mondatoknál, mint "elkezdett esni", "emlékezz arra, hogy meghívd őt" és társai; sőt, sokszor mindkettő helyes. Itt elvileg a "remember to give" a jó, de milyen szabály alapján?
2015. szept. 22. 13:25
 1/5 webnyelv ***** válasza:
100%

Az elkezd (begin vagy start) után mindkettő jó: It started to rain. It started raining.

Remember + ige+ing = úgy emlékszik, hogy megcsinált valamit: I remember closing the door - Úgy emlékszem, becsuktam az ajtót.

Remember + to + ige = nem felejt el megtenni valamit: Remember to close the door. Ne felejtsd el becsukni az ajtót.

Remember után "of" nem lehet.

Itt van még erről a témából bővebben:

[link]

2015. szept. 22. 14:13
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A szabály általában az, hogy meg kell tanulni, melyik ige mivel jár karonfogva. :)

Én még a net előtti időkben lapátoltam össze egy táblázatot négy híres forrástól, de nyilván manapság meg csak kattint az ember, és dőlnek az eredmények. Többféle szerző van, kik nem ugyanúgy gondolják egészen, de hát a nyelv az már csak ilyen.

A start és a begin például mindkettővel mehet, ugyanaz a jelentés.

A remember, forget igéknél viszont mást jelent az inf és az -ing. Az inges alakot használva egy már megtörtént eseményről van szó. Az of-ot most lőjük ki a kozmoszba átmenetileg. Tehát (legyen akkor példád alapján felszólítás) emlékezz rá, hogy odaadd, vagy emlékezz rá, hogy odaadtad.

2015. szept. 22. 14:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Na, várhattam volna, megspóroltam volna a gépelést. :D
2015. szept. 22. 14:24
 4/5 webnyelv ***** válasza:
100%

3. Nem baj, a kérdező és talán mások is jobban megjegyzik a szabályt, ha többféle megközelítésből olvassák. Pl. a "lőjük ki a kozmoszba" olyan színt vitt ebbe, amit befásult angoltanárok óráján nem fog hallani az ember, és a kifejezéseket sem gyakorolja be. :D Ment a felpontozás.

Szóval emlékezz, hogy felvetted az ING-edet!

2015. szept. 22. 14:38
 5/5 A kérdező kommentje:
Hűha, köszi! Azt hittem, kicsit egyszerűbb lesz :D
2015. szept. 23. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!