Volt valaki szeptember 12-én Origo középfokú angol írásbelin? Érdekelne, hogy a fordítás és a szövegértés felsdatai hogy sikerültek? Esetleg emlékszik a válaszokra a szövegértésnél?
Szia!
Amire emlékszem leírom...
1. ( Ki Mrs Rodriguez?) Mrs Rodriguez egy guatelmalai hölgy akinek elrabolták a kislányát.
2. (Milyen döntést hozott a bíróság?) A Guatemalai bíróság azt a döntést hozta, hogy vissza kell hozni a kislányt.
3. (Hol bukkant a kislány nyomára?) Egy örökbefogadó ügynökség segítségével egy árvaház nyilvántartásában.
4. (Ki segített neki a kislány nyomára bukkanni?)
Humán jobboldali csoport
5.(Mit gondol az amerikai szülőkről?)
Valami olyamsi, hogy Ő nem tudja ki rabolta el a gyerekét, de az amerikai szülők talán tudják...
Beszélni akar velük, hogy adják vissza a gyerekét.
6.(Miért nem akarja, hogy amerikában maradjon a gyerek?)
Sok ember azt javasolta neki, hogy hagyja a gyereket amerikában, mert ott jobb neki, de Ő ragszkodik hozzá, mert jó életet akar neki adni. Guatemalában boldog lenne és a férjével boldog családi hátteret tudnának neki adni. A keresetük megfelelő és hiányzik nekik.
7.--- Erre nem emlékszem...
8. (Mit mondanak az amerikai szülők?)
Hogy ők legálisan fogadták örökbe a kislányt, ők a végsőkig harcolni fognak érte és nem akarnak traumát okozni a gyereknek.
9. (Mit tesz az amerikai kormány?)
Már készült egy DNS teszt amit megismételtetnek. Nagy dilemma ez nekik, hisz törvényesen szeretnének eljárni, de közben a kislány érdekeit is nézni kell már , mint amerikai állampolgár.
10. (Hogy nyilatkozott a szóvivő?)
Na ezt szerintem elrontottam....Valami olyasmit írtam, hogy a Minisztérium gyengén nyilatkozott.
huha! lehet neked van igazad, de én úgy emlékszem nem volt a rodrigez előtt mrs. csak amy, aki egy 6 éves kislány, akit 2006-ban elraboltak Guatemalából, majd örökbefogadott--> egy amerikai házaspár! én ezt a választ adtam 1?-re
a fordítás nem volt vmi. egyszerű!valami parkolásos téma volt meg felháborodott szülők akiknek 1 fontjába kerül a parkolás a babakocsiukkal a könyvtár előtt!meg hogy a singing classosoknak ingyenes így tucatjával íratták gyerekeiket ezekbe az osztályokba 11 különböző könyvtárba.meg jónéhányan nyilatkoztak hogy akkor már inkább autóval járnak, bla-bla-bla!
Hát nem tudom, akkor lehet félre olvastam a szövegértés első kérdését??? :-(
A fordításnál én épp azt értettem ki a szövegből, hogy erre a zenei foglalkozásra annyian járnak, hogy amiatt kellett a gyerekkocsi parkolást fizetőssé tenni. Most még ingyenes, de ezután fizetős lesz. Sok szülő ezen felháborodott és azt mondta, hogy akkor kocsival jár. Erre egy másik szülő azt nyilatkozta, hogy Ő megengedheti magának, hogy kifizesse az 1 fontot és az autó környezetszennyező, így ne járjanak vele. Azt mondta, hogy biztos sokan emiatt kimaradnak a foglalkozásról. Az intézmény szóvivője azt nyilatkozta, hogy a befolyó pénzt a foglalkozásra fogják költeni és a többgyerekeseket sem éri hátrány, mert nem a gyerekek után kell fizetni, hanem a kocsik után....valami ilyesmik.....
Én 2 hónapja voltam először. Akkor a szóbeli meglett, az írásbeli 4 ponton múlott... most próbáltam újra, meglátjuk, bár szerintem sem volt könnyű... a teszt sem és a feladatok sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!