Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit tegyek ha az angol szövegé...

Mit tegyek ha az angol szövegértés nem megy?

Figyelt kérdés
A nyelvtant, olvasást tudom. Beszélni meg magamtól mondatokat alkotni tudom, meg azt is megértem hogy milyen szavakat mondanak (brit) de ami le van írva vagy amit mondanak nem értem meg
2015. aug. 17. 00:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Olvass sokat! S előbb magyarul! Hiszed vagy nem, ha a saját nyelved nem tudod megfelelőlen, hiába akarsz egy másikat elsajátítani.
2015. aug. 17. 07:54
 2/7 anonim ***** válasza:

Érdekes, nekem a beszéd nem megy,igaz amúgy se vagyok túl kommunikatív. Viszont szerintem az a gond nálad,hogy kevés szót ismersz igazán, ami alatt nem a konkrét szó kiejtését és sima jelentését értem,hanem azok valódi jelentését(nem magyar megfelelőt,hanem hogy mit jelentenek a valóságban). Amikor egy szót megtanulsz,nézz hozzá példamondatokat,mert ők nem ugyanúgy használják a szavakat,mint mi. Úgy értem más a mögöttes fogalmi rendszer.

Ezzel párhuzamosan olvasni is kell,de előbb kisebb szövegeket.

Egyébként,a szövegértéshez szerintem több szót kell ismerni,mint a beszédhez,mivel ilyenkor a másik fél határozza meg,milyen szavakat használ és nincs limitálva. Ha viszont te beszélsz,akkor inkább a gyorsaság és a rutin számít,de ilyenkor abból főz az ember,ami van:)

2015. aug. 17. 08:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Nézz minél több filmet, videót, olvass oldalakat, meg akármit ami angol. Egy idő után, főleg ha érted a szavakat is (amikből lehet nem tudsz eleget), már nem is a nyelvtanra fogsz figyelni, hanem rutinból fog jönni. A nyelvtanulás titka a gyakorlat, hogy használd, beszélgess angolokkal/angolul.
2015. aug. 17. 12:22
 4/7 A kérdező kommentje:
Sokszor van olyan hogy van egy mondat amiben minden szót ismerek meg tudom a magyar megfelelőjét, de csak úgy értem meg ha lefordítom magyarra vagy sokat gondolkozok és rájövök mit jelent
2015. aug. 17. 16:28
 5/7 A kérdező kommentje:
Meg legtöbbször úgy tanulom az angolt hogy angolul magyarázzák el a dolgokat meg a szavak jelentését (ez csak egy példa : mondja a tanár hogy apple és mutat egy almát), de esetenként szoktam úgy is hogy kiírom angolul majd magyarul a szavak jelentését, meg elolvasom magyarul hogy például a present perfect igeidőt hogyan kell használni
2015. aug. 17. 16:31
 6/7 A kérdező kommentje:
Ja és még sok BBC-t nézek felirattal és nélküle, meg brit híradót is szoktam hallgatni
2015. aug. 17. 16:33
 7/7 anonim ***** válasza:
Nyugi, én 8 éve tanulok angolt, de azt se tudom, mi az a present perfect...
2015. aug. 17. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!