Mit jelentenek? (francia)
"Vivez, Voyagez, Soyez Aventurier, et ne vous en excusez pas!", Jack Kerouac" = Éljen, utazzon, legyen kalandor, és ne kérjen miatta bocsánatot!
"Savoir, penser, rêver. Tout est là." = Tudni, gondolni, álmodni. Minden benne van. (szó szerint "tout est là" = minden ott van)
Az elsőhöz jobban passzolna szerintem a tegezés, és akkor T/2.-ben lenne, szóval "éljetek, utazzatok, stb.", viszont akkor az "aventurier" végén lenne egy -s, tehát többesszámban lenne. Szóval inkább magázva fordítottam emiatt.
Nagyon jó fordítás, gratulálok! :)
Az utolsó mondatot azonban - a magyar nyelv értelmezése miatt - inkább így fordítanám: Ebben minden benne van.
Még egy apróság:
Az "aventurier" nem mindig jelent kalandort, itt inkább kalandkeresőt, kalandos életűt jelez.
Szereted az idézeteket?
Voila az én kedvencem:
"On ne voit bien qu'avec le cœur. L'essentiel est invisible pour les yeux."
Le petit prince.
(Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan. A kis herceg.)
Antoine de Saint-Exupéry.
Bonne chance! :)
Julianna, nekem is ez az egyik kedvencem.:D
De ezt is nagyon szeretem, szerintem nagy igazság, bár picit hosszabb:
"Nous sommes comme des livres. La plupart des gens ne voient que notre couverture, au mieux ils lisent notre résumé, ou bien se fient à la critique que d'autres en font. Mais ce qui est certain, c'est que très peu d'entre eux connaissent la vraie histoire." (auteur inconnu)
= Olyanok vagyunk, mint a könyvek. A legtöbb ember csak a "fedőlapunkat" látja, legjobb esetben elolvassák az összegzésünket, vagy épp a mások által mondott (itt szó szerint: csinált) kritikára támaszkodnak. De ami biztos az az, hogy csak nagyon kevesen ismerik az igazi történetet közülük. (ismeretlen szerző)
"Je ne partage pas vos idées, mais je me ferais tuer, pour que vous puissiez les dire!"
("Nem osztom a ön nézeteit, de megöletném magamat azért, hogy kimondhassa őket!")
Voltaire-nek tulajdonítják ezt az idézetet, de állítólag soha nem mondta.
De ahogy a műveit ismerem, akár tőle is származhatna! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!