Brit vs Amerikai angol?
Figyelt kérdés
Ti melyiket szeretitek jobban (melyiknek jobb a hallása)? Melyiket tanuljátok? És szerintetek melyik könnyebb?2015. aug. 7. 22:21
11/13 anonim válasza:
Britet szeretem jobban, azt is szeretném tanulni, de az amerikait sokkal gyorsabban értem meg és úgy jobban is tudok. És egyértelműen az amerikai a könnyebb. Britek néha érthetetlenek számomra, pedig nagyon szeretném érteni őket :D Tökre meglepődtem, hogy pl.: az ate szó kiejtése nem "eit" hanem "at" és a dance nem densz, hanem dansz, meg ilyesmi :)
12/13 anonim válasza:
Mindenképp brit (nekem az amerikai olyan kicsit visszatetsző), azon belül a saját kiejtésem főleg a "Received Pronunciation"-re hasonlít. Kicsit tudok pár nyelvjárást utánozni (South Welsh, Edinburgh Scottish), de nem túlzottan. A Cockney-val és a Geordie-val meg se próbálkozom :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!