Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Brit vs Amerikai angol?

Brit vs Amerikai angol?

Figyelt kérdés
Ti melyiket szeretitek jobban (melyiknek jobb a hallása)? Melyiket tanuljátok? És szerintetek melyik könnyebb?

2015. aug. 7. 22:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Az amerikait könnyebb megérteni, de a britet jobban szeretem hallgatni, a tanulás meg csak attól függ, hogy a tanár, hogy beszél.
2015. aug. 7. 22:31
 2/13 anonim ***** válasza:
65%
Brit :D az akcentusuk valami nagyon jó :D
2015. aug. 7. 22:40
 3/13 anonim ***** válasza:
én is a britet kedvelem jobban. Az amerikait viszont könnyebb kiérteni.
2015. aug. 7. 22:51
 4/13 anonim ***** válasza:
Nekem a British English jobban fekszik, ha nem ilyen hülye vidéki tájszólás. :D Megérteni mindkettőt egyformán megértem, de a brit jobban tetszik.
2015. aug. 7. 23:36
 5/13 anonim ***** válasza:
Brit egyértelműen. Vannak szavak amiket sokkal könnyebben megértesz. (pl.: ha valaki leharapja a szavak végét, és hadar, akkor a "can't"-ot british kiejtéssel könnyebb kivenni)
2015. aug. 8. 08:33
 6/13 A kérdező kommentje:
szóval leginkább a brit jön be. Nekem pont az amerikai :D
2015. aug. 8. 08:42
 7/13 anonim válasza:
Én mindkettőt tanulom, mivel három angoltanárom van, közülük kettő amerikait, egy pedig brit angolt beszél. :D De az amerikait sokkal jobban szeretem.
2015. aug. 8. 08:50
 8/13 anonim ***** válasza:

Nekem jobban tetszik a brit (különösen az ír) kiejtés, és könnyebben is értem a beszédüket, de ez utóbbi valószínűleg azért van, mert éltem ott valamennyit, angolokkal körülvéve.

Amúgy szerintem az amerikai kiejtést könnyebb leutánozni és megérteni is könnyebb, csak mondom, én hozzászoktam a brithez.

2015. aug. 8. 13:48
 9/13 anonim ***** válasza:
A brit angol sokkal menőbb. Teljesen elsajátítani az amerikait és a britet is nagyon nehéz, de ha már választani kell, hogy melyikre hasonlítson a beszédem, én mindenképp a britet választanám. Az amerikaiak a brit angol hallatán művelt embernek gondolnak tudat alatt, míg a britekben inkább visszatetszést kelt az amerikai akcentus.
2015. aug. 9. 19:55
 10/13 anonim ***** válasza:
Én jobban szeretem az amerikait (nem a texasi meg egyéb kissé parasztos akcentust) de a british is tud szép lenni, bár én nem szeretem amikor nagyon durván az, akkor már idegesít.
2015. aug. 9. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!