A középfokú angol érettségim 90%-os lett. Egy C1-es nyelvvizsga ilyen tudással hogy sikerülne nekem?
Figyelt kérdés
2015. aug. 7. 11:55
1/9 anonim válasza:
Angol érettségi közép fokon egy vicc. De elég jó lett neked, szóval egy erősebb közép szinten biztos vagy, ami azt jelenti, hogy egy kis gyakorlással, felkészüléssel mehet. De attól is függ, hogy milyenre mész...egyrészt, hogy célirányosan annak a típusfeladataira készülj, másrészt nagyon nem ugyanolyan szintű és típusú nyelvtudás igényelnek.
2/9 A kérdező kommentje:
ECL-en gondolkozom, mert tudtommal az a legolcsóbb, és nincs túl sok pénzem rá. De szóba jöhet esetleg még a TELC.
2015. aug. 7. 12:01
3/9 anonim válasza:
a középszintű angol érettségi nem éri el a középfok szintjét sem. szerintem várj még a felsőfokú nyelvvizsgával. :)
4/9 anonim válasza:
Telc elég nehéz...az eclről nem tudom milyen, én euron voltam idén, érettségit még teljeset nem írtam, de mindenféle feladatot csináltunk belőle és mint már írtam, egy vicc. Viszont az előző tanév eleje felé megírtam egy próba nyelvvizsgát c1 szinten (szintén eurót) és 60% körül lett (nem pontos az eedmény mert nem hivatalosan javították és szóbeli nem volt benne, de kb), így tudtam, hogy van esély arra, hogy egy kis felkészüléssel legyen c1em. Úgyhogy megírtam egy pár feladatsort, gyakoroltam a feladatokra, szép kifejezéseket tanultam stb és még tanév vége előtt elmentem és meglett. Szóval szerintem te is írj egy próba feladatsort, hogy lásd mi megy neked és gyakorolj egy kicsit, ha nem reménytelen a dolog. Szerintem nem az ha rendesen felkészülsz.
5/9 anonim válasza:
A közép érettségi elég messze van még a középfokú nyelvvizsgától is, nemhogy a felsőfoktól. :)
Az emelt szintű érettségi nehézsége a középfokú nyelvvizsgához hasonlít.
Rengeteg olyan ismerősöm volt, akik közép érettségin ugyanennyi (vagy jobb) százalékot értek el, majd egy év múlva úgy kaparták össze emelten a 60-70%-t. Szóval talán először azzal kellene megpróbálkoznod...
6/9 anonim válasza:
egyetértek az előzőekkel...
+ egy hasznos infó: középfokú angol érettségi NINCS.
középszintű érettségi van és középfokú nyelvvizsga. A kettő közt 1-1,5 szint különbség van.
És a középfokú nyelvvizsga felett természetesen a felsőfokú nyelvvizsga.
7/9 anonim válasza:
Nekem 95%-os lett az angol emeltem, de a felsőfokú nyelvvizsga még szerintem most se lenne meg, pedig 2 éve Angliában élek.
8/9 anonim válasza:
Mondjuk én 8 éve érettségiztem, 6 évig pihent a dolog.
9/9 anonim válasza:
Mivel a középfokú érettségi szintje nagyon alacsony a C1 nyelvvizsgához képest, ezért a 90%-os eredmény nem sokat mond. Én is azt javaslom, hogy csinálj egy két neten fellelhető ingyen próbafeladatsort, ha azok nagyjából mennek, akkor vágj bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!