Színes kérdések és válaszok angol nyelvből (B2) című könyv elég a középfokú nyelvvizsga szóbeli részéhez?
Igen elég (tapasztalatból mondom). Én DExamon voltam egyébként. Nagyon jó a szókincsfejlesztő része a könyvnek, tessék szorgalmasan memorizálni. Nézegesd a mintakérdéseket és a hozzájuk megadott válaszokat, általában ezek a szavak vannak kigyűjtve minden lecke végén. Olvasgasd a mintaválaszokat, (ne magold be!) és próbálj hasonló választ adni a kérdésekre. Ajánlatos töltelékszavakat és kifejezéseket megtanulni, hogy legyen időd gondolkodni a válaszon. Ilyen pl. in my opinion, from my point of view, let me see, firstly, secondly, thirdly, finally, on the one hand, on the other hand, however, furthermore, moreover, as I see, (as the proverb says: "every plus has a minus" → ez azt jelenti, hogy mindennek megvan a saját előnye és hátránya - nem elvárt szállóigéket megtanulni, de biztos értékelnék)
A nehézkes mondatalkotáson a kérdésekre adott mintaválaszok segítenek javítani, a szókincset pedig remekül fejleszti a témakörönként kigyűjtött szószedet.
(Nem elvárt minden kérdésre a válaszadás, azért azt te is látni fogod, hogy mely kérdések nem "középfokúak". De mindenesetre érdemes ezeket is átolvasni párszor.)
Én ebből kerestem ki egy fogalmazási útmutatót, egy információkérő levelet, egy panaszlevelet, és egy munkára való jelentkezést (DExamon csak ezek kellenek). De érdemes minden típust átnézni.
A pirossal bekeretezett rész írja le, hogy általánosságban mire kell figyelni egyes típusoknál, a zölddel bekeretezett rész pedig címszavakban összefoglalja az adott levélírási instrukciókat.
Rendben, akkor ez a könyv pont neked való, minden típushoz tartozik egy mintalevél és pár feladat.
Az viszont nem elég, ha csak olvasgatod. Minden típusból írj meg legalább egyet-egyet, de ha teheted írj többet. Csodák csak a mesében történnek. Ha ott írsz először levelet és fogalmazást, akkor nem sok eséllyel érsz el jó pontszámot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!