Mit tanácsolnátok az eredményes angol tanuláshoz a magoláson kívül? Mert ebben a tanévben nemigazán tanultunk angolt a tanárunk miatt meg a magolás és a nyelvtan sem nemigazán megy.
Én még ajánlom a zeneszámokat, mivel a kedvenc zenéidet többször is meghallgatod, ezért hogyha el is felejtenéd a már lefordított szavakat, akkor a számot újra meghallgatva eszedbe juthat, vagy kikeresheted megint. Ez szerintem azért segít, mert az adott szóba így többször is belebotlasz, ezért akarva-akaratlanul is megjegyzed.
Remélem segítettem. :)
Nem tudom, hogy te milyen fajta nyelvtanuló vagy, de elmondom, én hogy tanultam meg angolul.
Kinyomtattam a netről interjúkat meg fórumbejegyzéseket engem érdeklő témákban, aztán ezeket szótárazgattam. Sok időt elvett, de amellett, hogy néhány szót meg is tanultam így, szert tettem egy nagyon fontos tudásra: kisilabizálni egy szöveg értelmét úgy, hogy nem értesz minden szót és nyelvtani elemet.
Amikor ez már úgy-ahogy ment, akkor meg pont kijött az éppen aktuális Harry Potter, amit szintén nagyszótár segítségével olvastam el. Dobott egy nagyot az önbizalmamon, sok új szót megtanultam, ideértve az igék 2.-3. alakját is, és rengeteg nyelvtani forma is ismerőssé vált számomra. (Pl present perfect, past perfect - én ezekkel ott találkoztam először, ugyan a használatukat nem tanultam meg, de később, mikor a suliban átvettük ezt az anyagrészt, nekem szinte ösztönösen ment a használatuk.
Ez persze még csak egy készség a négyből (emellett ott van még az írás, beszéd, hallás utáni értés), de én az összes többit erre építettem. Volt egy viszonylag erős alapom (az olvasásértés), és mivel ez megvolt, így a többit sokkal gyorsabban meg tudtam tanulni, mint azt várták volna tőlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!