Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Valamilyen szinten elfogadható...

S.Iza kérdése:

Valamilyen szinten elfogadható egy középszintű BME vizsgán az alábbi levél?

Figyelt kérdés

Próbálkozok a levélírással. Szinte biztos hogy van benne hiba. Valaki segítene nekem? A következő szempontoknak kell hogy megfeleljen: Tanár vagyok és 16 éveseket tanítok. Van egy diák aki mindig engedetlen. 1. mit csinál mindennap a fiú az osztályterembe? 2. miért lenne szükséges megbeszélni ezt az ügyet? 3. hívjam el a szülőket beszélgetésre

13 Cherry Street

London SC45 NH5

England

28 May, 2015

Mr and Mrs Chapman

24 Abbey Avenue

London W23N G6

Dear Mr and Mars Chapman,

My name is XY and I am you son's history teacher. I am writing your letter because unfortunatelly you son's is always very disobedient.

Mark every day curse under the lessons. He to be not all there my lessons. He don't learn history test. I think it is necessary to deal with the affair because fail in an examination or in the school to expel.

I would like you invite to my offoce because it is very necessary.

I am looking forward to your phone call.

Yours sincerly.

YX

A megoldó kulcsát is megnéztem a feladatnak, de mindenképpen magamtól akartam írni (próbálkoztam) a levelet. Az egyes szempontok mondatait is beleszőttem a levélbe. Szótáraztam is egy keveset. A szavakat nem számoltam meg és lehet nincs is meg a minimum 170 szó. Remélhetőleg azért kezdésnek jó és bízom benne hogy fejlődni fogok. =) Ötleteket elfogadok hogy hogyan gyakorolhatnák az írásbelire.

2015. júl. 28. 17:50
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez egy nyelvvizsgán egyelőre nem állná meg a helyét. Tele van nyelvtani hibákkal.
2015. júl. 28. 17:56
 2/6 anonim ***** válasza:

Sajna ez tragikus. Még csak ki sem lehet következtetni hogy némelyik szósor mit akar jelenteni. Kérd meg egy tanárodat hogy javítsa ki neked amiket otthon írsz, meg olvass sokat. Máshogy nem megy.

Ui: gyakorlhatNÉK

2015. júl. 28. 17:58
 3/6 anonim ***** válasza:
Ezzel tutira buknál nyelvvizsgán...tanulj még, mert tényleg sok a nyelvtani hiba benne.
2015. júl. 28. 18:00
 4/6 anonim ***** válasza:
Ez kb 0 pontos a nyelvvizsgán. A megszólítás kivételével az egész rossz.
2015. júl. 28. 18:53
 5/6 anonim ***** válasza:
Na, azért ne húzzuk le irreálisan, az első mondat még érthető :D :D Kapna rá másfél pontot.
2015. júl. 28. 18:57
 6/6 anonim ***** válasza:

Gyakorláshoz, nincs mese, kell egy olyan lektor, aki elég magabiztos ezen a szinten...

De, bocsánat, azért sokkal magabiztosabbnak kell lenned olyan elemi dolgokban, mint egyes szám harmadik személy ragozása.

2015. júl. 29. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!