Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol nyelv tanulás olvasással?

Angol nyelv tanulás olvasással?

Figyelt kérdés

Már 10 éve tanulok angolt, és nem megy olyan rosszul, a legtöbb dolgot meg értem, viszont a tanárom szerint olvasnom kellene angol nnyelvű könyveket, hogy jobb szókincsem legyen. Ezzel nincs semmi baj, csak nem tudom milyen könyveket olvassak, aminek nincs olyan nehéz nyelvezete. Írnátok pár könyvet?

Illetve ffilmeket is, amiknek nem olyan nehéz nyelvezete van.

Előre is köszönöm a válaszokat :)

2015. júl. 24. 09:08
 1/6 anonim válasza:
100%
Angol filmeket tudsz nézni felirattal,és ez segíti a hallás értést is.Pl ajánlom neked (ez mondjuk nem film,hanem sorozat) Anubisz házának rejtélyei 3.évad nagyon jól meglehet érteni a felirat segítségével is,mert ez az évad nincs leszinkronizálva.Olvass angol magazinokat.Lehet rendelni a netről.
2015. júl. 24. 13:38
 2/6 anonim válasza:
100%

Én nagyon jól tudok angolul, de sokáig ódzkodtam az angolul olvasástól, csak cikkeket olvastam angolul. Gimiben kötelező volt a Catcher in the Rye meg az Animal Farm, azok érthetőek voltak, az utóbbit szerettem is, Salinger klasszikusától viszont falra másztam.

Ajánlom, hogy olvas először ponyvát, annak sokkal egyszerűbb a nyelvezete, kisebb az esélye hogy beletörik a fogad. Én elkezdtem a Lolitát eredetiben... Hát gyönyörű de állandóan szótáraznom kellett volna, úgy hogy feladtam, és inkább neki estem valami ponyvának, a Game of Thrones-nak. Attól eltekintve, hogy van pár archaizáló, ritkán használt szó, kifejezés benne (portcullis, to break the fast, sellsword etc) elég könnyen emészthető.

Filmek helyett én kifejzetten inkább a sorozatokat ajánlom. Ha hozzá szoksz az adott szereplők akcentusához, utána végig jól érted a szöveget és sokkal élvezetesebb, siker élményekkel telibb tud lenni, mintha minden film elején kicsit értetlenkedsz ameddig a füled rá nem áll az adott akcentusra.

Én elsőnek a Little Britain-t néztem, zseniális szatirikus sorozat. Jó mert kis jelenetekből áll, és ha elveszted a fonalat nem baj, mert a következő úgy se kapcsolódik hozzá. Sok különböző réteget, nemzetiséget ekéznek benne, úgy hogy jó sok különböző akcentus is megjelenik.

Elsőre amúgy még inkább amerikai sorozatokat ajánlanék, azok könnyebben érthetők pl a DEsperate Housewives-ban végig nagyon tisztán beszélnek. Ilyen még a Looking, a Parks and Recreation és a Vikings is.

Én személy szerint még a Downton Abbey-t, Misfits-et és a Skins-t néztem eredetiben, de azok britek, egy fokkal nehezebbek :)

nagy segítség még ha az első pár részt angolul, angol felirattal nézed, akkor tényleg könnyen rá áll a füled az adott akcentusra :)

2015. júl. 24. 14:40
 3/6 anonim válasza:
100%
Ha van valami kedvenc könyved,amit nagyon szeretsz,és magyarul is már olvastad,sztem keresd meg angolul,és olvasd azt:) Ha olyat olvasol ami érdekel és amit ismersz,akkor könnyebben fog menni és élvezni is fogod.Én is így csinálom:)
2015. júl. 24. 15:19
 4/6 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm, akkor asszem ráállok a sorozatokra :)
2015. júl. 24. 17:14
 5/6 anonim válasza:
Az Anubiszt se hagyd ki! ;) nem fogod megbánni,tiszta rejtély és izgalom.Egyes voltam.
2015. júl. 24. 17:43
 6/6 anonim ***** válasza:
23%
Nem árt megszólaltatnod a google fordítóját sem. Igaz, hogy gép beszél, de még mindig hitelesebb a kiejtése mint a született bugaci vagy Síp utcai angol tanárodé. :-)
2015. júl. 25. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!