Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen alapvető követelményekb...

Cs. Dani kérdése:

Milyen alapvető követelményekben, tudásszintben, elismertségben tér el a BME és a TELC nyelvvizsga?

Figyelt kérdés
2015. júl. 23. 16:14
 1/4 anonim ***** válasza:
A TELC tudtommal a létező leggyengébb nyelvvizsgák egyike, angol nyelvből mindenképpen, ezt biztos forrásból tudom. A BME-ről nem hallottam annyi mindent, de angolból az sem számít erősnek, különösen a szóbeli része nem.
2015. júl. 23. 17:10
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Meg tudnád mondani, hogy milyen szempontból számít gyengének a TELC? Nem ismerik el elég helyen, nem korrektek a feladatok?
2015. júl. 24. 03:15
 3/4 anonim ***** válasza:

TELC vizsgát nem töltöttem ki, így konkrétan azt nem tudom megmondani, hogy maguk a feladatok milyenek. Amit tudok, hogy mivel viszonylag könnyebb, ezért akkor is kaphatsz középfokú nyelvvizsga bizonyítványt, ha egy erősebb nyelvvizsgán csak picivel tudsz többet az alapfoknál.

Az, hogy mennyire ismerik el, elsősorban attól függ, hogy hova kell. Ha a nyelvtudás nem lényeges, csak a papír (pl. Mo-n egyetemre) kell, akkor bőven jó a TELC is, és mivel könnyebb, ezért nagyobb eséllyel mész át rajta. Ha viszont olyan helyre mész dolgozni, ahol használnod kell a nyelvtudást (pl. külföldre, de Mo-n is vannak bőven ilyen helyek), akkor ha látják, hogy TELC vizsgád van, nagy valószínűséggel behívnak egy idegen nyelvű beszélgetésre is, hogy meggyőződjenek róla, hogy tényleg tudod-e a nyelvet.

Igazából ha az adott nyelvet megfelelő szinten beszéled ahhoz, amire szükséged van, akkor majdnem mindegy is, hogy milyen vizsgád van, a lényeg csak annyi, hogy ne bízd el magad attól, mert van papírod róla, a nyelvvizsga ugyanis nem ad nyelvtudást. Ez természetesen igaz az erősebb nyelvvizsgákra is.

2015. júl. 24. 10:44
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ, sokat segített!
2015. júl. 24. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!