Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Anno ti hogyankészültetek fel...

Anno ti hogyankészültetek fel egy nyelvvizsgára?

Figyelt kérdés
Otthon,, magantanarral vagy jartatok valamilyem taanfolyamra? Es mennyi ido alatt keszultetek fel?

2015. júl. 23. 08:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Az iskolában a tanárral csináltuk a nyelvvizsga feladatokat az órán.
2015. júl. 23. 09:08
 2/8 A kérdező kommentje:
És mennyi idő alatt készültél fel?
2015. júl. 23. 09:15
 3/8 anonim ***** válasza:

nekem csak a középfokú van meg. 11. előtt csináltam nyáron

nem készültem rá úgy direktbe. de sok sorozatot néztem eredeti nyelven, na meg általános óta ugye angolt tanultam, meg középsuliban is. nem volt túl erős az oktatás a nyelvből, de szerintem alapokat adott.

ja még írásbeli előtti napon átnéztem hogyan kell levelet írni.

most felsőfokra szeretnék menni, arra már inkább készülgetek, mert magamtól nem tudnék a szóbeli témákról beszélni még magyarul sem.

középfokon a szóbeli elég süti szerintem. alap dolgokat kérdeznek, nem várnak el nyakataekert kifejezéseket és nyelvtani szerkezeteket.

2015. júl. 23. 09:17
 4/8 anonim ***** válasza:
szóval szerintem ha már van egy jó alapod a nyelvből, akkor könnyű eljutni középfokig, de nem árt hallgatni élőbeszédet,hogy szokd belőle a kifejezéseket és a fordulatokat. van amit nem lehet könyvől és magolással megtanulni szerintem..legalábbis én nem vagyok annak a híve. jobban megmarad amit spontán tanulsz
2015. júl. 23. 09:19
 5/8 anonim ***** válasza:
Kilencedikben nyelvvizsgáztam, abban az évben kezdtünk el rá tanulni.
2015. júl. 23. 09:32
 6/8 A kérdező kommentje:
És melyiket csináltátok? Az mennyire volt nehéz?
2015. júl. 23. 09:47
 7/8 anonim ***** válasza:

Hogy kinek mennyire nehéz az relatív. Én a közép előtt 3-4 alkalommal voltam külön tanárnál és csak a kommunikációt gyakoroltuk, mert a többi magamtól is ment. A felsőre kb egy hónapot tudtam készülni, mert az utolsó pillanatban döntöttem el, hogy menni akarok. Megcsináltam pár próbafeladatsort és megint kb 3 alkalommal elmentem különórára, ahol csak kommunikáció volt.

TELC volt mindkettő, szerintem simán teljesíthető, a középszint nevetségesen egyszerű, olyan buta embereknek is meglett, hogy csak néztem.

2015. júl. 23. 11:21
 8/8 A kérdező kommentje:
És az Euroexam? Azt is sokan szokták dicsérni!
2015. júl. 23. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!