Anno ti hogyankészültetek fel egy nyelvvizsgára?
nekem csak a középfokú van meg. 11. előtt csináltam nyáron
nem készültem rá úgy direktbe. de sok sorozatot néztem eredeti nyelven, na meg általános óta ugye angolt tanultam, meg középsuliban is. nem volt túl erős az oktatás a nyelvből, de szerintem alapokat adott.
ja még írásbeli előtti napon átnéztem hogyan kell levelet írni.
most felsőfokra szeretnék menni, arra már inkább készülgetek, mert magamtól nem tudnék a szóbeli témákról beszélni még magyarul sem.
középfokon a szóbeli elég süti szerintem. alap dolgokat kérdeznek, nem várnak el nyakataekert kifejezéseket és nyelvtani szerkezeteket.
Hogy kinek mennyire nehéz az relatív. Én a közép előtt 3-4 alkalommal voltam külön tanárnál és csak a kommunikációt gyakoroltuk, mert a többi magamtól is ment. A felsőre kb egy hónapot tudtam készülni, mert az utolsó pillanatban döntöttem el, hogy menni akarok. Megcsináltam pár próbafeladatsort és megint kb 3 alkalommal elmentem különórára, ahol csak kommunikáció volt.
TELC volt mindkettő, szerintem simán teljesíthető, a középszint nevetségesen egyszerű, olyan buta embereknek is meglett, hogy csak néztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!