A német múlt időt hogy lehet megtanulni?
Figyelt kérdés
Az osszes igenek meg kell tanulni a mult idejet, vagy pedig van valami szabaly arra, hogyan tesszuk mult idobe ?2015. jún. 28. 12:51
1/6 anonim válasza:
Most a 3 mult idobol melyiket...?
2/6 anonim válasza:
Bemagolod. Nincs benne semmi logika vagy szabály. Egyszerűen be kell magolni. Amúgy melyik múlt? Ha mind a három akkor legegyszerűb minden igénél sorba bemagolni.
3/6 A kérdező kommentje:
Igen mind a 3 multat kerdeztem.
Kosz a valaszokat :)
2015. jún. 28. 14:04
4/6 anonim válasza:
Nem rendhagyó igéknél semmi gond nincs, a rendhagyóak prateritum és partizip perfekt alakjai viszont bemagolandóak
5/6 anonim válasza:
3 féle ige van
gyenge ragozású: fragen, fragte, hat gefragt
vegyes ragozású: kennen, kannte, hat gekannt
erős ragozású: gehen, ging, ist gegangen
Gyenge igékre van szabály, erős és vegyes igéket (kb 200 alapige plusz változataik, pl. ertrinken, verfahren) megtanulod. Ami -ieren végű, az mind gyenge ragozású.
Van benne logika, de le nem vezetem neked... tanuld meg.
6/6 anonim válasza:
Ha már leírtad,légyszíves csak magyarázd már el,mi is ebben a logika,hátha meg tudom tanulni,mert eddig semmit sem értek belőle.Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!