Most mi tévő legyek?
Nyelvvizsgára készülök! Nagyon sokat vívódtam magamban hogy milyen nyelvvizsgát válasszak! A tanárommal a telcre kezdtünk készülni, de nagyon sokan mondták hogy az nehéz lesz! Bevallom megijedtem és inkább elkezdtem gondolkodni hogy valami másik nyelvvizsga talán testhez állóbb lenne! Így választottam ki az orogigót! Megbeszéltem a felkészítő tanárommal is hogy én inkább ezt a nyelvvizsgát szeretném majd megpróbálni! Elmagyarázta hogy milyen feladatokra számíthatok, mennyi pontokat érnek..stb! Most próbálok rá készülni, de egyszerűen hozzá sem tudok kezdeni az angolról magyarra és magyarról angolra való fordításokhoz! Ha ezekhez a feladatokhoz hozzá sem tudok kezdeni akkor egy csomó pontot veszítek (20-20 pont összesen!) Az olvasás utáni szövegértés talán menne, de az sem 25 pontosra! A fogalmazásom??? Hát elég gyenge...=/azért is 20 pont jár! A feleletválasztós tesztben is hibázok, nem tudom úgy megcsinálni a feladatot hogy nem hibázzak! Pedig ha nem tudom megoldani a két fordítási feladatot akkor a többiből nagyon maximális pontot kellene szerezzek a 60 pont eléréséhez! Turisztikát tanulok 2 éves tanfolyamon és ehhez kell egy KÖZÉPFOKÚ nyelvvizsga! Küszködök vele, mert jövőre vizsgázhatok (ha vizsgázhatok!) az okj-ből, de ha NINCS NYELVVIZSGA NEM TEHETEM LE! Nem aggódnék ennyire ha nem lenne hozzákötve az okj-s vizsgához! Jó lenne ha a szakmai vizsgát letehetném és mondjuk addig nem adnák ki a míg be nem tudom mutatni a nyelvvizsgám! Így viszont ha rosszul sülnek el a dolgok akkor a két év alatt amit tanultam azt is folyamatosan frissítenem kell hogy majd egyszer abból is levizsgázhassak...! Azon gondolkodtam hogy egy emelt szintű angol érettségivel kellene megpróbálkoznom majd ősszel, mert ugye azt már ismerem középszinten és ráadásul nincsenek benne ilyen fordítási feladatok! Arról nem is beszélve hogy a vizsga díj is olcsóbb! Viszont ha az emelt érettségi nem sikerül akkor nincs mire várjak tovább (a nyári vizsga már későn lenne) mert ilyen fajta vizsgákat nem indítanak olyan sűrűn mint például emez nyelvvizsga fajtákat! Tehát ez esetben akkor megyek origóra! Kezdem azt éezni hogy lehetetlen vagyok...Pedig szeretem az angolt és sorozatot is nézek angolul, videókat tanulmányozok, szituációzok sőt még angol könyvet is olvasok! A nyelvvizsgához viszont rengeteget kell tudni!
20/L
A nyelvvizsgához nem kell rengeteget tudni, sőt! Kifejezetten alig-nyelvtudásúak kapják meg a nyelvvizsgát, sok ilyet ismerek.
Tudnám, hogy hogy sikerült pont az origóba beválasztanod, ha az angolról magyarra fordításhoz hozzá se tudsz kezdeni? Van egy rakás nyelvvizsga, hogy sikerült pont egy olyanba beletrafálnod, ahol van a-->m fordítás és feleletválasztós teszt, mikor bőven van választék olyanokból, ahol ilyen feladat nincs. A magyarról angolra fordításhoz pedig ne is akarjál hozzákezdeni, mert az az origón NINCS! Honnan vetted, hogy van? [link]
id=45&fomenu=8&menu=18&almenu=45&lang=hun
A sorozatnézés és az olvasás nagyon jó, a levélírást meg gyakorold. Nem kell hozzá akadémikusnak lenni. nyak.hu: innen kiindulva nézd végig a vizsgafajtákat.
Mi alapján választottad az Origót? A neve alapján vagy mégis hogy sikerült, ha egyszer szinte csak olyan feladatok vannak benne, amik nem mennek? Keress másikat! Az előző Válaszoló által megemlített honlap:
Ha nem tudsz fordítani, akkor nem kétnyelvűre kell menni, ilyen egyszerű.
(A szövegalkotáskor egyébként a mondatvégi írásjel nem csak felkiáltójel lehet, ez így nagyon bántja a szemet)
Irtózatos, alig követhető szómenés minden mondat végén felkiáltójellel. Ha ugyanezt a szöveget hasonló angolsággal beadnád egy nyelvvizsgán, igencsak kétséges lenne, hogy átmész-e, mert a fogalmazásmódod annyira kezdetleges. Előbb a magyar nyelvi képességeidet próbáld csiszolgatni kicsit, olvass pl. rendszeresen Mikszáth-regényeket vagy hasonló, színvonalas irodalmat.
Akiknek az anyanyelvük igényes használatával is súlyos problémáik vannak, azok számára idegen nyelv tűrhető szintű elsajátítása szinte lehetetlen feladat tud lenni.
Tenyleg ne bantodj meg en mar 5 nyelvvizsgat letettem ( ket nyelvböl- közep angol es nemet, szakmai angol es nemet es felsö nemet). Az origo egyertelmüen a legnehezebb. A TELC-en szerintem meg röhögve at lehet menni. Pl. az irasfeladatnal ( level) nem azt nezik, hogy nyelvtanilag tökeletes e, hanem hogy befolyasolja e az ertelmezhetöseget a hiba. Ha nem, akkor nem szamitjak hibanak.
Ne bantodj meg tenyleg, de hogyan akarsz levizsgazni origoval, ha neki se tudsz kezdeni a forditasnak? Meg ha megy, ugy se könnyü.
Ahogy masok is irtak probalj meg egy egynyelvüt. Bar egeszen öszinten, ha a Telc neheznek tünik, akkor felek hogy a nyelvtudasod meg nem eleg. A filmezes es olvasas jo, probalj meg keresni valakit akivel napi szinten tudsz angolul kommunikalni.(pl. levelezötarsat, v skypeon is futottam mar normalis emberekbe.)
Az origó tényleg kemény
Mondom ezt úgy, hogy most lesz 10 éve, hogy tanulom a német nyelvet (angol nylevvizsgától szerintem annyira nem különbözik). Origóra mentem, 8 hónapig jártam előkészítőre és épphogy meglett a nyelvvizsga 61-2 %-osra írtam meg, pedig nem erre számítottam. :S
A felkiáltó jelekért elnézést! Határozott beszéd stílusom van és bizonyára azért tettem mindenhova felkiáltó jelet, hogy tükrözzem az indulatomat. Kissé felfokozz lelkiállapotba kerültem!!! Pláne hogy tudom nem sokáig tudok majd ilyen intenzíven készülni a nyelvvizsgára, mivel hamarosan gyakorlatra megyek egy utazási irodába. Nem kell regényeket olvassak, ha valakinek nem kell az én vagyok, de erre most nem térnék ki.
Az idő még engedi hogy mást válasszak. Nem futottam bele az origóba csak a telc után esett erre a választásom. Az origóról pedig az emelt szintű érettségi angolra. Az érettségi szóbeli témái viszont elég elvontak, úgy kb 70%-ban ahogyan én néztem. Igen, gondolkodtam hogy menje inkább vissza a telcre és lehet így lesz!
Köszönök minden választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!