Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyire nehéz a francia...

Mennyire nehéz a francia nyelv és kb. mennyi idő elsajátítani?

Figyelt kérdés
Évek óta tanulok angolt, németet, olaszt és nagyon megtetszett a francia nyelv. Gondolom, hogy mivel latin nyelvcsalád az olasz után könnyebb lenne, de félek neki állni itthon és nem tudom, hogy egy magántanár (aki ugye egy rakás pénzt elvisz) mennyit tudna segíteni.

2015. jún. 21. 22:48
 1/5 anonim ***** válasza:
86%

Szia!

Nagyon irigyellek, hogy ennyi nyelvet ismersz!

Szerintem az olasz miatt sokkal könnyebb lesz, illetve 4. nyelvként, hiszen egy családba tartoznak, továbbá ennyi nyelvvel mögötted már van tapasztalatod nyelvtanulásban is.

Olaszból milyen szinten állsz, és mennyi idő alatt, hogyan jutottál el arra?

2015. jún. 21. 23:24
 2/5 anonim ***** válasza:
86%

Én egyedül tanulom. A kiejtési betűkombinációkat nagyon gyakorold be,ha az megvan,onnantól könnyű,akár akcentus nélkül is beszélheted,ha jó a füled!

Szerintem tévhit,hogy nehéz,persze kinek mi a nehéz.

2015. jún. 22. 06:29
 3/5 anonim ***** válasza:
78%

A nyelvtan kb. 80-90%-a ugyanaz, mint az olaszban, a maradék 10-20%-ot meg könnyedén meg tudod tanulni egyedül is. Emellett a szavak egy hatalmas része is hasonlít, ha ráérzel az eltérő kiejtésre, minimális erőfeszítéssel szó szerint százával lehet tanulni a szavakat.

Tanár a kiejtésben meg a beszédkészségben tud segíteni, minden másban teljesen felesleges, ha már tudsz olaszul.

2015. jún. 22. 10:13
 4/5 Glauziusz Tamás ***** válasza:
78%
Én még megemlítem, hogy az angolban a szavak 1/3-a francia eredetű, felismerhető (bár más a kiejtése) - tehát az angol is segít!
2015. jún. 22. 11:32
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Az olaszt nem tanulom régóta, 1 éve kezdtem hobbi szinten, heti 1 óra (bár sokszor elmaradt sajnos, ilyen-olyan okokból), alapszinten megy, már elég sok mindent megértek. Az angol német B2-C1 szinten van. Sokat gondolkoztam rajta, nem akarom túlterhelni magam, azért ott van a többi tantárgy is, de nyáron tervezek keresni egy tanárt, hogy legalább az alapokat megtanítsa aztán majd alakul. A kiejtéssel van a legkevesebb problémám minden nyelvből, úgyhogy remélem hogy nem lesz lehetetlen ez a francia sem :)
2015. jún. 22. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!