Hol találhatnék olyan japánt, aki hajlandó lenne segíteni nekem a nyelvtanulásban? (Remélhetőleg magyarul)
Hát esetleg úgy, ha neten keresel japánokat, akik szeretnének tanítani. De kicsi a valószínűsége, hogy találsz is, ha magyarul kéne, akkor meg szinte 0 sajnos.
Szerintem japánból a magántanár elkerülhetetlen. Hidd el, én is jártam tanfolyamra, és utáltam, hogy a többiek hátráltatták a haladást. Szóval helyedben keresnék egy japán szakos egyetemistát, aki tart magánórákat :) Anyagilag őket megéri felkérni tanításra, engem is utána már egy egyetemista tanított, aki ráadásul volt kint cserediák Japánban, szóval nem ért kevesebbet, mint egy japán japántanár, aki magyarul kevésbé tud. Ráadásul nyilván te mondod meg, hogy milyen tempóban haladjatok, de egy magántanárral még azt is megbeszélheted, hogy találkoztok két-három hetente, addig összegyűjtöd a kérdéseid, amiket az órán felteszel neki, és akkor ő tényleg csak segítség.
Nekem is Rengetegszer nekem szegezték már ezt az „úúú, mondj már valami kínaiul/japánul/oroszul/franciául/spanyolul” mondatot, és hát nekem sem jutott semmi az eszembe. Így hát kitaláltam, hogy a neten keresek ilyen egyszerű kis verseket, és bemagoltam rövid részleteket belőlük. Imádták :D Így mindig tudtam valamit mondani, persze utána a jelentésre is azonnal rákérdeznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!