Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi a jó a nyelvtanulásban?

Mi a jó a nyelvtanulásban?

Figyelt kérdés

Azt addig értem, hogy kell a diplomához.

De. Mi a jó abban, hogy ha az ember azt érzi, hogy mennyire ratyi a tudása az adott nyelvből és közben azt gondolja, hogy a nyelvekhez sík hülye? Soha nem fog nagy eséllyel más nyelven anyanyelvi szinten tudni vagy anyanyelvi szinthez közeli lenni a tudása.

Helyette megmarad benne az, hogy ezt se tudja,azt se tudja.

2014. nov. 16. 18:21
 1/9 ancsi927 válasza:
84%

igazából szerintem a nyelvtanuláshoz nagy elkötelezettség kell, és sok minden függ a hozzáállástól is. ha csak úgy elmegy egy tanfolyamra, mindenféle lelkesedés vagy motiváció, cél nélkül, valóban nem lesz sok haszna, és csak "sík hülye" lesz, ahogy mondtad. de szerintem minden nyelv tanulható a maga módján, ha azt gondolod, hogy meg szeretnéd tanulni, vagy azért milyen jó dolog, ha tudsz egy másik nyelven beszélni az anyanyelveden kívül, akkor sikerülni fog.

másrészről meg nem CSAK a diploma miatt fontos, hanem a munkahelyen is sokszor elvárás a nyelvtudás, plusz ha külföldön akarsz élni, ott dolgozni, nyilván nagy előnyt jelent. szerintem. :)

2014. nov. 16. 18:26
 2/9 anonim ***** válasza:
87%
Például aki tud angolul, az elolvashat egy csomó olyan regényt ami soha nem fog magyarul megjelenni, vagy csak sokév múlva.
2014. nov. 16. 18:26
 3/9 anonim ***** válasza:
87%

1. A kudarcélmény sokszor a csoportos nyelvtanulás velejárója - pl. én az évfolyam legjobb nyelvcsoportjába kerültem, akik között olyanok is voltak, akik korábban hosszabb ideig külföldön éltek... Persze, hogy rosszul éreztem magam, de sokkal többet tanultam így, mintha egy gyengébb csoportban lettem volna az elsők között.

2. Ha már a második / harmadik nyelved tanulod, és már van tapasztalatod abban, hogyan kell nyelvet tanulni, tanulhatsz egyedül is:)

3. Nem kell feltétlenül anyanyelvi szinten beszélni az idegen nyelvet. Egy stabil középfokú tudás már nagyon értékes és hasznos tud lenni. Munkánál is előny, és ha külföldre utazol, akkor is:)

2014. nov. 16. 19:06
 4/9 anonim ***** válasza:
84%

Én kb 1 éve kezdtem angollal komolyabban foglalkozni,azaz majdnem minden nap,ha tehetem. Igaz régen angolból régen valahol a középfok fele már egyszer eljutottam,de most így visszanézve elé kevésnek tartom azt a szintet.

Mi indított el?

- ez egy olyan dolog,ami többféle munkahelyen is hasznosítható

- érdekelnek bizonyos hírek,cikkek,amiket szerettem volna megérteni

- kondiban tartom az agyam,azaz a tanulási képességem megőrzöm

Azt nézem mindig,hogy mi az,amit már tudok, amivel már többet tudok,mint eddig. A felejtés természetes dolog,ezért tudom,hogy gyakorolni kell.

Most elég sok dolgot megértek már,ami írva van, nem mondom,hogy teljesen tökéletesen,de örülök neki.

Közben persze a hallás értést is fejlesztem meg a nyelvtant is,de tudom idő kell hozzá. Ezért nem aggódom rajta,hogy van amit még nem tudok.

2014. nov. 16. 19:07
 5/9 anonim ***** válasza:
87%

Őszintén szólva csak azért tanultam meg angolul, mert nem bírtam kivárni míg leszinkronizálják a filmeket, gyakorlati hasznát akkor még nem igazán láttam.

Mióta elkezdtem dolgozni megváltozott a véleményem, mert már többször kaptam előléptetést csak azért mert tudok angolul.

Egyébként olyan nincsen aki nem tud nyelveket tanulni, csak olyan aki még nem találta meg a megfelelő módszert vagy béna a tanárja. Egy nyelvet már megtanultál szóval megy ez, csak kéne valaki aki rendesen megtanítja a következőt.

Tapasztalatom szerint a magántanárok a leghatékonyabbak.

2014. nov. 16. 19:26
 6/9 anonim ***** válasza:
51%
Ahogy látom neked még a magyar nyelv sem fog lenni anyaszinten meg.
2014. nov. 16. 20:35
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem hobbi. Jó lenne, ha mondhatnám, hogy 5 nyelven beszélek anyanyelvi szinte, de nem, csak angolul és németül makogok valamit. A sulibak is voltak nyelvóráim, de egyáltalán nem érdekelt, csak annyit tanultam, hogy meglegyen a közepes (nagyon gáz voltam). Egyszer találtam egy nyelvtanulós oldalt, regisztráltam, és elkezdtem csinálni. Van, hogy órákat eltökörészek naponta csak nyelvtanulással, nagyon szeretem :) Szóval nekem egy szabadidős tevékenység.
2014. nov. 17. 12:07
 8/9 anonim ***** válasza:

7-es! (elnézést, hogy nem a témához kapcsolódóan írok.)

Melyik nyelvtanulós oldalt használod?

2014. nov. 17. 16:30
 9/9 anonim ***** válasza:
Először a duolingot kezdtem, azt még mindig csinálom, nagy a szerelem :) De az ötpercangol is nagyon jó, illetve az új "felfedezettem", a livemocha is szuper.
2014. nov. 17. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!