Vas ember kérdése:
Nyelvtanulásban! Hogyan tudnék nyelvet tanulni? A többi lent!
Figyelt kérdés
Ukrajnában élek, Kárpátalján, 15 éves, srác, aki nyelvet kellene, hogy tanuljon!Ez az ukrán lenne, és abban szeretnék segítséget kérni, hogy hoygan tanuljam meg?A problémám az, hogy nem nagyon marad meg a fejemben a "szó", így hiába meg tanulom, el is felejtem..., honnan kezdjem, hogy haladjak, és hogyan jegyezzem meg?(Ukránul írni, olvasni tudok)
A szüleim tudnak ukránul, de nekem nem megy :(
Könyörgöm, aki tud valamit mondani/hozzáfűzni az bátran tegye meg!
A válaszokat előre is köszönöm! :)
2014. szept. 3. 22:07
1/1 anonim válasza:
Tudsz írni-olvasni - ez nálad gondolom, csak annyit jelent, hogy ismered a betűket. Hát olvass! Bármit, ami érdekel. Könyvet, magazint, internetet, hallgass ukrán nyelvű rádiót, nézz tévét. Ha szavakat nem értesz, szótározz (nem tudom, van-e ukrán-magyar szótár) vagy kérdezd meg a szüleidtől, írd ki, többször olvasdasd át. Ha ezt naponta több órán át csinálod, garantáltan meg fog maradni. Aztán már el lehet kezdeni beszélgetni ukrán emberekkel. Nem megy egycsapásra, a nyelvtanuláshoz idő kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!