Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Más is érzi úgy, hogy túl van...

Más is érzi úgy, hogy túl van kicsit lihegve a nyelvvizsgakérdés kis hazánkban?

Figyelt kérdés
0,33% kelett volna az írásbeli B2 nyelvvizsgámhoz. Fellebeztem, nem adták meg. Hála a precíz és rugalmas vizsgarendszernek, nem kapok júnuisban diplomát, csak ha megvan az írásbeli. Legközelebb augusztusban tudo elmenni írásbelire. Napi szinten használom a nyelvet munkakörömből adódóan. Ebben a félévben megcsináltam 34 kreditet, szakdolgozatot írtam, és 3 hét múlva államvizsgázom. Ezek mellett napi 8 órában dolgozok. Sajnos úgy érzem, hogy Magyarországon visszaélnek a nyelvvizsgaközpontok a helyzetükkel. Nem hiszem el, hogy pont határon van a tudásom.

2015. máj. 31. 12:14
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
83%
Sajnos ilyen az élet :( Szerintem engem is meghúztak is ez miatt nem vesznek fel arra a szakra,amire szerettem volna. Lehet egyszerűbb lenne az érettségi,lehet még csinálni és a diplomád megkapod akkor augusztusban. Kitartás.
2015. máj. 31. 12:40
 12/30 anonim ***** válasza:
48%

Figyelj, ha tényleg olyan jól tudnád a nyelvet, akkor sikerült volna az írásbeli is. Szerintem elég ciki, hogy ennyi idő alatt nem tudtál még megcsinálni egy nyelvvizsgát, miért nem csináltad meg hamarabb, miért hagytad az utolsó pillanatra.

Amúgy nekem is volt, hogy 1 ponton múlt, elmentem újra, és akkor már 20%-kal jobbat írtam. De én még középiskolás koromban mentem, szóval nem volt ilyen problémám, hogy emiatt nem kaptam volna diplomát. Te is mehettél volna előbb, és akkor most megkaphatnád a diplomádat.

2015. máj. 31. 12:40
 13/30 A kérdező kommentje:
Nem most mentem elsőre, hanem augusztusban. A legnagyobb fórum elé? Kicsit olvass utána, hogy a legnagyobb forum környékén mennyi embernek van kamu nyelvvizsgája. A rendszerről meg annyit, hogy minden rendszer tartalmaz hibákat, mivel emberek tervezik a rendszereket. Az, hogy kit mennyire bosszant a hiba az egyéni tűrés kérdése. Nem az a bajom, hogy még tanulni kell, mert abból sose lehet baj. A bajom csak annyi, hogy a nyelvvizsga tudásanyaga nem harmonizál a valóságban szükséges nyelvi ismeretekkel.
2015. máj. 31. 12:45
 14/30 A kérdező kommentje:
Az alig készülés az heti 2 óra magántanárt jelent 1,5 hónapon át, illetve az otthoni tanulást. Jó dolog az általánosítás, sok hasznunk volt eddig is belőle......
2015. máj. 31. 12:52
 15/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, reakciókat. Sikerült megtudnom, hogy hülye vagyok és lusta. Választ nem sikerült kapnom a kérdésre.

A lényeg, hogy ahogy megvan az államvizsgám, utána neki állok a TELC követelményeihez igazítani a nyelvtudásomat. Mert ugye egy gépészmérnöki diploma, képzés nem érhet fel a nyelvvizsgán felmerülő igényekhez, mind hozzáállás, mind tudásbéli szinten.

2015. máj. 31. 12:57
 16/30 anonim ***** válasza:
57%

Ne mond meg nekem kérlek, hogy minek olvassak utána. Azt azért tudhatnád, hogy nem a rendőrség lenne az...

"a nyelvvizsga tudásanyaga nem harmonizál a valóságban szükséges nyelvi ismeretekkel."

Mint ahogyan a nevében is benne van, vizsga. Objektív alapon mérik a tudásodat, nem szubjektív alapon, ahogyan azt te szeretnéd. Az objektív mérés pedig tartalmaz sok hülyeségnek tűnő dolgot. Ha tudsz jobb rendszert, akkor hajrá, beterjesztheted a NYAK-hoz, Parlamenthez.

"Az alig készülés az heti 2 óra magántanárt jelent 1,5 hónapon át, illetve az otthoni tanulást. Jó dolog az általánosítás, sok hasznunk volt eddig is belőle"

Ezek szerint nekem lett igazam, mivel megbuktál, mégiscsak kevés volt ennyi készülés.

"Választ nem sikerült kapnom a kérdésre. " Kaptál választ a kérdésedre nem egy embertől. Mi volt a kérdésed? Más is érzi úgy... ? Sokan válaszoltak erre a kérdésre, én is. Nem csak egy igennel és nemmel lehet válaszolni, a hozzászólásból simán meg lehet érteni a kérdésre adott választ.

"Mert ugye egy gépészmérnöki diploma, képzés nem érhet fel a nyelvvizsgán"

Pont ezzel a mondatoddal támasztottad alá azt a véleményemet, hogy alig készültél, mert te több vagy mint egy hülye nyelvvizsga. A gépészmérnöki szakod felhozatala marhára releváns ebben a kérdésben. Mi volt ennek a mondatnak az üzenete?

Én gépészmérnök vagyok: tipikus sztereotípia, amelyet a mérnök hallgatók táplálnak: ez egy qrva nehéz szak, de én elvégeztem illetve a végén vagyok, ezért király vagyok, más földi halandó erre nem képes. Mivel király vagyok, én nem bukhatok meg egy alantas nyelvvizsgán. A szar rendszer a hibás, meg a javító meg a központ, valójában engem buktattak meg. Mivel király vagyok, ezért készülnöm sem kell nagyon egy ilyen alantas hülyeségre...

Inkább a dac szól belőled, mint a racionális ember. Következő alkalommal sikerülni fog, ha komolyan veszed.

2015. máj. 31. 13:29
 17/30 A kérdező kommentje:

Az első felvetésedre:

[link]

Ropogós cikk és nem csak a rendőrség érintett benne, hanem egynéhány minisztérium is.

Igazad van, mert sajnos valamilyen szinten lenézem a nyelvvizsgarendszert, mert nem látja el a funkcióját. Fellebeztem az eredmény miatt. Kaptam egy Ctrl+C Ctrl+V jellegű indoklást, ez aztán a színvonal és teljesítmény. Nincsen azzal baj, ha rabolják a vizsgázók idejét a többhetes javításokkal, meg a istenként való viselkedésükkel.

Következő alkalommal biztosan sikerülni fog, de nem a dac elhagyása miatt.

Amúgy a mérnöki tanulmányok részedről történő lefigymálásáról annyit, hogy lehet ez a véleményed, csak műszaki emberrel ne vitázz soha, mert abból csak bajod lehet. Amúgy mi a szakmád, ha már ennyire átlátod a dolgot?

2015. máj. 31. 13:49
 18/30 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem az előző válaszoló nem fitymálta le a mérnöki tanulmányokat, azt kifogásolta, hogy valaki elszáll magától, mert ő mérnök. És valóban érezhető ez az írásodból. Pedig én is mérnök vagyok, csak vegyészmérnök, mégsem érzem magam megsértve az alapján, amit leírt.

Amúgy nem értem, milyen választ vársz. Lehet, hogy visszaélnek a nyelvvizsgaközpontok a helyzetükkel. Hallottam én is sztorikat, hogy direkt buktatnak, mivel az nekik plusz pénz. Lehet, hogy ez igaz is. De továbbra sem értem, akkor miért nem próbálkoztál előbb. Meg ugye ott volt a korábban már említett emelt érettségi lehetőség, annak sem járták utána, csak fikázod a nyelvvizsgaközpontokat. Szóval tényleg nem értem.

2015. máj. 31. 13:59
 19/30 A kérdező kommentje:

Augusztusban voltam nyelvvizsgázni, akkor nem jött össze. Utána meg most márciusban. Ami ugye határeset lett.

Általános vélekedés miért nem csináltam meg előbb. A válasz nagyon egyszerű, nem volt meg hozzá az anyagi hátterem. Sajnos lakást fenntartani, tandíjat fizetni, magántanárt fizetni nem olyan egyszerű egyszerre.

Mostanra lett meg az anyagi hátterem ahhoz, hogy tudjak áldozni a minőségi oktatásra is.

2015. máj. 31. 14:32
 20/30 A kérdező kommentje:
4-5 év gimi az nálam 4-5 év szakközépiskola, ami nyelvi szinten fogalmazzunk úgy, hogy nem a legerősebb.
2015. máj. 31. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!