Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Más is érzi úgy, hogy túl van...

Más is érzi úgy, hogy túl van kicsit lihegve a nyelvvizsgakérdés kis hazánkban?

Figyelt kérdés
0,33% kelett volna az írásbeli B2 nyelvvizsgámhoz. Fellebeztem, nem adták meg. Hála a precíz és rugalmas vizsgarendszernek, nem kapok júnuisban diplomát, csak ha megvan az írásbeli. Legközelebb augusztusban tudo elmenni írásbelire. Napi szinten használom a nyelvet munkakörömből adódóan. Ebben a félévben megcsináltam 34 kreditet, szakdolgozatot írtam, és 3 hét múlva államvizsgázom. Ezek mellett napi 8 órában dolgozok. Sajnos úgy érzem, hogy Magyarországon visszaélnek a nyelvvizsgaközpontok a helyzetükkel. Nem hiszem el, hogy pont határon van a tudásom.

2015. máj. 31. 12:14
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
50%
Egy középfokú nyelvvizsga nem valami nehéz..
2015. máj. 31. 12:21
 2/30 anonim ***** válasza:
51%
Ott van az egész nyelvvizsga kérdés elszúrva, hogy a középszintű oktatási intézményekből e nélkül veszik fel az embereket egyetemre/főiskolára.A sok idióta oktatási reform helyett ezt kéne kötelezővé tenni.
2015. máj. 31. 12:24
 3/30 anonim ***** válasza:
41%

"Napi szinten használom a nyelvet munkakörömből adódóan."

Akkor nem teljesen értem, miért nem sikerült a nyelvvizsga.

Ha szerinted a nyelvvizsgaközpontok visszaélnek a helyzetükkel, akkor emelt szintű angol érettségire kell jelentkezni, az 60%-os eredménytől B2-es nyelvvizsgával egyenértékű, amire ugyanúgy kiadják a diplomát. És ott biztos nincs visszaélés, mivel non-profit dologról van szó, ugyanazok az emberek javítják meg vizsgáztatnak, mint akik a középiskolás emelt szintűzőket.

2015. máj. 31. 12:28
 4/30 A kérdező kommentje:

Elsőnek: Köszi a tökéletes választ. Erre eddig nem volt időm gondolni....

Másodiknak: a közoktatás nyelvi felkészültsége konvergál a nulla felé sajnos. Az egyetemen csináltam ebben a félévben idegennyelvű tárgyat (Műszaki anyagok németül), meg egy szaknyelvi kurzust. Ezeket az órákat nem nyelvtanárok tanították, hanem olyanok akik napi szinten használják, alkalmazzák. Érdekes módon ezt a két kurzust simán megcsináltam, de ezekszerint egy szaknyelvi kurzus meg egy idegennyelvű kritériumtárgy nem ér fel a TELC-nél elvárt tudáshoz.

2015. máj. 31. 12:29
 5/30 A kérdező kommentje:
Kedves 3.! Ha jól emlékszem ez a lehetség 2006-ban megszűnt. Amúgy a szóbelim meg 90% lett, ezért nem értem miért buktam el az írásbelin.
2015. máj. 31. 12:31
 6/30 anonim ***** válasza:
98%
Nem emlékszel jó, hidd el, nem csak a levegőbe beszélek. Én 2010-ben érettségiztem, emelteztem németből, megvolt a 60%, és tavaly az érettségi bizonyítványomra adták ki a diplomámat. És ez a lehetőség azóta is él, nem volt komoly változás azóta az érettségi rendszerében.
2015. máj. 31. 12:34
 7/30 anonim ***** válasza:
49%
Most komolyan ha neked megadnák arra hogy egy pontra nem volt meg, akkor meg kellene mindenki másnak is, szóval akár lejjebb is vihetnék egy ponttal a határt. Ekkor felmerülne a kérdés, hogy mi van azokkal, akiknek egy pontot múlt, és... A végén mindenkinek meg kellene adni. Elrontottad, ennyi. Nem kell mindig a rendszert szidni, előfordulnak még hülye helyzetek az életed során.
2015. máj. 31. 12:34
 8/30 A kérdező kommentje:
Azzal tisztában vagyok, hogy nem lesz káromra még egy kis tanulás. Csak azt nem értem például, hogy mi tart egy eredmény kiértékelésén 4 hétbe. A levél javítása igényel egyedül humán munkát.
2015. máj. 31. 12:35
 9/30 A kérdező kommentje:
Tűrés. Olvass utána a fogalomnak. Érdekes dolgokat fogsz róla találni.
2015. máj. 31. 12:37
 10/30 anonim ***** válasza:
32%

Nem igazán értem a problémádat. 3+x éve jársz egyetemre, amikor felvettek tudtad, hogy kell majd nyelvvizsga a diplomához. Vagyis volt 3 éved megcsinálni. Az hogy az utolsó pillanatban futottál neki és nem sikerült, az szerintem a te hibád. Gondolom alig készültél rá, mert úgy voltál vele, én napi szinten használom különben is nincs rá időm stb. stb.

Ha szerinted visszaélnek, és nem volt jogos a pontlevonás, akkor terjeszd a fellebbezésedet nagyobb fórum elé. Megteheted.

El kellene felejteni azt, hogy a két szép szemedért kapsz majd 0,5 -1 pontot, mert csak kevés hiányzik a jobb jegyhez. Ez általános iskolában működött, a fölött már nem. Én sem kaptam az egyetemi vizsgadolgozatomra 0,5 pontot (ketteshez csak annyi kellett volna) és nem szemétségből, hanem mert nem lehetett 0,5 pontot adni rá pluszban. Nem hőbörögtem egy percig sem....

A nyelvvizsga kényszerrel nem igazán értek egyet, a vizsgák számával sem, ennek ellenére ez a helyzet.

2015. máj. 31. 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!