Hivatalos e-mail megszólítás?
Figyelt kérdés
Segítsetek kérlek egy picit. Ki kell küldenem emaileket külföldi utazási irodáknak, ahol tudom mindegyik kontakt teljes nevét. Hogy szólítsam meg őket? Írhatom úgy, hogy pl. Dear Eva Simková? (teljes név) Csehekről és szlovákokról van szó, és ahogy végigfutottam a címlistát, nem tudom eldönteni, hogy melyik női és melyik férfi név. Tehát azt nem tudom írni, hogy pl. Mr Jones. Mehet mindegyiknél úgy, hogy Dear és a teljes név?2015. máj. 14. 14:56
11/17 anonim válasza:
vagy inkább
Dear Mr/Ms Auratia Siminkova,
Szerintem nem gond, ha nem tudod, hogy férfi vagy nő. Nem kell az elefántból lekvárt csinálni!
12/17 anonim válasza:
Ha a-ra végződik, akkor nő. Ilyen egyszerű. De ha ez kevés, írd ide a neveket, és majd megmondom, hogy fiú-e vagy lány.
13/17 A kérdező kommentje:
Húú, nagyon szépen köszönöm, ez nagy segítség volt. És akkor az á-ra végződő is női név? Pl. Musilová
2015. máj. 14. 17:29
14/17 anonim válasza:
Igen, ez a Musilov-nak a felesége vagy a lánya.
15/17 anonim válasza:
Dear Eva Simková --> így leginkább csak állami hivatalok, bankok meg közszolgáltatók leveleznek. Tíz éve kapok napi szinten 10+ hivatalos (üzleti) levelet angolul, rendszeresen olyan cégektől is, akiket még nem ismerek, és a következő megszólításokat alkalmazzák:
95%: "Hi Peter,"
5%: "Dear Peter,"
Évente egy olyan levél sem jön be, ahol teljes névvel szólítanának meg vagy misztereznének. Sőt még a francia ügyfél is keresztnévvel szólít meg a francia levelekben ("Bonjour Peter"), pedig amúgy ott ezerrel magázódnak meg möszjőznek.
17/17 anonim válasza:
Ha a fonok beleszol az email megszolitasba, akkor nem irnam, hogy hi, hanem dear. Kukacos lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!