Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » JLPT N4es szintet kezdő...

JLPT N4es szintet kezdő szintről mennyi idő alatt lehet teljesíteni?

Figyelt kérdés

Hiraganákat katakanákat tudom, néhány alap kanjit és kifejezést is... arra gondoltam, hogy esetleg a decemberi vizsgára felkészülök, de nem tudom, elég-e az az idő, vagy menjek a jövő júniusira, esetleg a decemberire. Valaki, aki tanul japánul, tudna segíteni? Szorgalmas vagyok!

Előre is köszönöm!

2015. máj. 6. 21:16
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem N4-es szint van (illetve még akkor csináltam, mikor 4 szint volt csak összesen, akkor 3kyuu volt a neve ennek a szintne), és szerintem nem elég az idő az idei decemberig.

Ennyi idő alatt az N5-ös szint még reálisabb, de ahhoz is sok tanulás kell.

A követelményeket illetően azt tudom mondani, hogy az N5-höz az első kötet Minna no nihongo anyaga kell, plusz kb 100 kanji, az N4-hez meg a Minna no Nihongo második kötete még pluszban, és kb 350 kanji. Én ebből a tankönyvből tanultam (illetve a kanjikat tanárral, még suliban), és az ezekből megtanultak elegek voltak ehhez a szinthez.

Jövő júniusban? Tényleg sok országban akkor is van, de Magyarországon csak évente egyszer, decemberben. Itt a lista, hol hányszor és mikor van (a kis kör jelenti, hogy van, a mínusz jel, hogy nincs):

[link]

Szóval úgy készülj mindig, hogy azt az időpontot tudod csak becélozni.

Szólj, ha van még kérdésed!

2015. máj. 7. 09:48
 2/4 anonim válasza:
Magyarországon csak decemberben lesz rá alkalmad. Az N4-es szintet szerintem ennyi idő alatt nem lehet tökéletesen elsajátítani. Ahogyan az első válaszoló írta, valóban reálisabban hangzik az N5 letétele. Én is tanulok japánul már 2 éve, de lassan haladok mert rengeteg egyéb dolgom van. Tudásom ezért csak N5 szintnek felel meg. Szerintem nehéz lenne felkészülni jövő év decemberéig, de hajrá, mert semmi sem lehetetlen ha az ember nagyon akarja!
2015. máj. 8. 03:34
 3/4 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek a választ, akkor nem fogom idén decemberben megcsinálni. Viszont a jövő évit lehet bepályázom, persze nem tudom, mennyire fog menni a tanulás, hiszen szeptembertől egyetemista leszek ha minden jól megy, és hát nem tudom most még a követelményeket. :(

Arra gondoltam, hogy megtanulom a Dekirut, 1-2t, és akkor meglátom, mihez kezdek. Lehet a Minna no Nihongohoz is hozzá kezdek újra (12. leckéig jutottam 2 évvel ezelőtti nyáron tanárral), bár attól félek tanár nélkül. Igazából a nehézség ott kezdődik, hogy egyedül szeretnék leginkább erre felkészülni.

Lehetséges ez egyáltalán?

Illetve mit gondoltok a Dekiruról?

2015. máj. 10. 23:58
 4/4 anonim ***** válasza:

Remélem még olvasod a kérdést.

Szerintem a Dekiru jó könyv, csak sajna kevés benne a nyelvtanos feladat, tehát mindenképpen ki kell egészíteni a Minna no-val. Viszont a magyarázatokra egy rossz szavam nem lehet.

A Dekiru esetében egyébként mindig a könyv felénél van a törésvonal. Tehát a Dekiru 1 úgy a 12. leckétől kezdve egyre inkább belemegy a N4-es anyagba, de nem fedi le azt. A Dekiru 2 ugyanúgy a 12. leckétől kezd belekóstolni a N3-asba, de persze messze nem eléggé. Én azt mondom, ha 100%-ban mindent tudsz a Dekiru 1-2 anyagából, akkor az N3-nál pont 50%-on lennél.

Persze az N4-hez már elég lenne.

2015. szept. 20. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!