JLPT N4es szintet kezdő szintről mennyi idő alatt lehet teljesíteni?
Hiraganákat katakanákat tudom, néhány alap kanjit és kifejezést is... arra gondoltam, hogy esetleg a decemberi vizsgára felkészülök, de nem tudom, elég-e az az idő, vagy menjek a jövő júniusira, esetleg a decemberire. Valaki, aki tanul japánul, tudna segíteni? Szorgalmas vagyok!
Előre is köszönöm!
Szia!
Nekem N4-es szint van (illetve még akkor csináltam, mikor 4 szint volt csak összesen, akkor 3kyuu volt a neve ennek a szintne), és szerintem nem elég az idő az idei decemberig.
Ennyi idő alatt az N5-ös szint még reálisabb, de ahhoz is sok tanulás kell.
A követelményeket illetően azt tudom mondani, hogy az N5-höz az első kötet Minna no nihongo anyaga kell, plusz kb 100 kanji, az N4-hez meg a Minna no Nihongo második kötete még pluszban, és kb 350 kanji. Én ebből a tankönyvből tanultam (illetve a kanjikat tanárral, még suliban), és az ezekből megtanultak elegek voltak ehhez a szinthez.
Jövő júniusban? Tényleg sok országban akkor is van, de Magyarországon csak évente egyszer, decemberben. Itt a lista, hol hányszor és mikor van (a kis kör jelenti, hogy van, a mínusz jel, hogy nincs):
Szóval úgy készülj mindig, hogy azt az időpontot tudod csak becélozni.
Szólj, ha van még kérdésed!
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek a választ, akkor nem fogom idén decemberben megcsinálni. Viszont a jövő évit lehet bepályázom, persze nem tudom, mennyire fog menni a tanulás, hiszen szeptembertől egyetemista leszek ha minden jól megy, és hát nem tudom most még a követelményeket. :(
Arra gondoltam, hogy megtanulom a Dekirut, 1-2t, és akkor meglátom, mihez kezdek. Lehet a Minna no Nihongohoz is hozzá kezdek újra (12. leckéig jutottam 2 évvel ezelőtti nyáron tanárral), bár attól félek tanár nélkül. Igazából a nehézség ott kezdődik, hogy egyedül szeretnék leginkább erre felkészülni.
Lehetséges ez egyáltalán?
Illetve mit gondoltok a Dekiruról?
Remélem még olvasod a kérdést.
Szerintem a Dekiru jó könyv, csak sajna kevés benne a nyelvtanos feladat, tehát mindenképpen ki kell egészíteni a Minna no-val. Viszont a magyarázatokra egy rossz szavam nem lehet.
A Dekiru esetében egyébként mindig a könyv felénél van a törésvonal. Tehát a Dekiru 1 úgy a 12. leckétől kezdve egyre inkább belemegy a N4-es anyagba, de nem fedi le azt. A Dekiru 2 ugyanúgy a 12. leckétől kezd belekóstolni a N3-asba, de persze messze nem eléggé. Én azt mondom, ha 100%-ban mindent tudsz a Dekiru 1-2 anyagából, akkor az N3-nál pont 50%-on lennél.
Persze az N4-hez már elég lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!