Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tanulhatnék meg franciául?

Hogyan tanulhatnék meg franciául?

Figyelt kérdés
Jól beszélek angolul, illetve spanyolul tanulok, amit szeptemberben kezdtem a gimnáziumomban, emelt óraszámban, de eddig semmilyen nehézségeim nem voltak vele. Most pedig elhatároztam, hogy meg akarok tanulni egy harmadik indoeurópai nyelven, ami igazán kihívást jelent számomra. A francia szerintem egy ilyen nyelv lesz, csak kérdés, hogy hogyan álljak neki? Majd el szeretnék menni magántanárhoz, vagy valamilyen kurzusra, de szerintem jó lenne, ha nem úgy mennék oda, hogy tökéletesen semmit nem tudok,csak épp annyit amennyi a ZAZ-számokból rám ragadt. Esetleg tudtok olyan oldalakat, ahol francia filmek vannak francia felirattal? Vagy valami jó nyelvkönyvet kezdőknek? :) Előre is köszönöm szépen a segítséget. Üdv: egy 15 éves lány

2015. ápr. 19. 16:21
 1/8 MrPifta ***** válasza:
73%

szerintem a legjobb internetes nyelvtanuló oldal a duolingo.com, én ezzel tanultam meg spanyolul.

De interneten kívül is próbálkozhatsz, nyelvkönyvvel, magántanárral például.

2015. ápr. 19. 16:32
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én ezekből tanultam iskolában: [link]

Nem a leghatékonyabb, de egy biztos alapot ad.

Miután leérettségiztem, én is önszorgalomból szeretném továbbfejleszteni a tudásomat, főként youtube videókon és filmeken keresztül, mert pl. odavagyok egy másik ország kultúrájáért, és sok ottani sorozatot néztem, és azt vettem észre, hogy tudatos odafigyelés nélkül is megjegyeztem sok szót, kifejezést, igaz, írni nem tudok, de majd szeretném azt is megtanulni persze. :D

A franciánál különösen hasznos a beszéd hallása, mert nagyon gyorsan beszélnek, és képtelenség megérteni. :D

2015. ápr. 19. 16:46
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Menj el nyugodtan magántanárhoz teljesen kezdőként is. Sőt, szerintem úgy jobb is, hiszen nagyon fontos, hogyan rögzülnek az alapok, a kiejtés. Egy tanár a legelején nagyon sokat tud neked segíteni.
2015. ápr. 19. 16:48
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat! :)

Igen, a duolingot ismerem, de szerintem annak nem a legjobb, aki a nulláról indul, mert a nyelvtant nem magyarázza. Egyszer unalmamban megcsináltam pár szintet németből, de azért szerintem nem a legjobb, lehet érezni, hogy mennyivel hatékonyabb, ha valaki segít. (Nővérem angol-német tanárnak tanul az egyetemen)

2015. ápr. 19. 16:50
 5/8 A kérdező kommentje:
Harmadik válaszoló: és szerinted melyik jobb? Ha magántanárhoz megyek, vagy ha valami csoportos kurzusra?
2015. ápr. 19. 16:52
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem harmadik vagyok, de ha találsz egy jó magántanárt aki csak veled foglalkozik az hasznosabb mint egy csoportban esetleg különbőző emberekkel együtt lenni.
2015. ápr. 20. 15:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Igaza van a harmadik hozzászólónak.

Legjobb, ha egy ideig magántanárral tanulsz, aki segít megtanulni az alapokat és a kiejtést.

Ha egyedül kezded, és utána jársz tanárhoz, egy csomó rossz szokást és kiejtési formát szokhatsz meg, és ezeket később nagyon nehéz lesz "levetkőzni", elfelejteni.

Ha találsz egy jó tanárt, egy idő után magad is fejlesztheted a tudásodat. A fordított sorrend nem jó ötlet, kedves kérdező! :)

Ha problámád adódik, szívesen segítünk ezen az oldalon is, de a kiejtést "papíron" megtanulni szinte lehetetlen. Még filmek nézésével és francia dalok hallgatásával is.

Sok sikert, bonne chance! :)

2015. ápr. 20. 15:46
 8/8 A kérdező kommentje:
Merci beaucoup! :)
2015. ápr. 25. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!