Hogyan tanulhatnék meg franciául?
szerintem a legjobb internetes nyelvtanuló oldal a duolingo.com, én ezzel tanultam meg spanyolul.
De interneten kívül is próbálkozhatsz, nyelvkönyvvel, magántanárral például.
Én ezekből tanultam iskolában: [link]
Nem a leghatékonyabb, de egy biztos alapot ad.
Miután leérettségiztem, én is önszorgalomból szeretném továbbfejleszteni a tudásomat, főként youtube videókon és filmeken keresztül, mert pl. odavagyok egy másik ország kultúrájáért, és sok ottani sorozatot néztem, és azt vettem észre, hogy tudatos odafigyelés nélkül is megjegyeztem sok szót, kifejezést, igaz, írni nem tudok, de majd szeretném azt is megtanulni persze. :D
A franciánál különösen hasznos a beszéd hallása, mert nagyon gyorsan beszélnek, és képtelenség megérteni. :D
Köszönöm a gyors válaszokat! :)
Igen, a duolingot ismerem, de szerintem annak nem a legjobb, aki a nulláról indul, mert a nyelvtant nem magyarázza. Egyszer unalmamban megcsináltam pár szintet németből, de azért szerintem nem a legjobb, lehet érezni, hogy mennyivel hatékonyabb, ha valaki segít. (Nővérem angol-német tanárnak tanul az egyetemen)
Igaza van a harmadik hozzászólónak.
Legjobb, ha egy ideig magántanárral tanulsz, aki segít megtanulni az alapokat és a kiejtést.
Ha egyedül kezded, és utána jársz tanárhoz, egy csomó rossz szokást és kiejtési formát szokhatsz meg, és ezeket később nagyon nehéz lesz "levetkőzni", elfelejteni.
Ha találsz egy jó tanárt, egy idő után magad is fejlesztheted a tudásodat. A fordított sorrend nem jó ötlet, kedves kérdező! :)
Ha problámád adódik, szívesen segítünk ezen az oldalon is, de a kiejtést "papíron" megtanulni szinte lehetetlen. Még filmek nézésével és francia dalok hallgatásával is.
Sok sikert, bonne chance! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!