Mi a during es a while közötti különbség?
During - v.milyen idő alatt
During that time (ezalatt)
During the summer (a nyár folyamán)
While - míg
for a while - egy darabig
Realise it while there is still time - Térj észre, míg nem késő
Tehát a during egy intervallumot (akár hosszabbat) foglal magában, a while pedig egy "határidőt".
Szerintem.
Akkor:
-a DURING abban az esetben használatos, ha egy cselekmény korábban kezdődött mint az a cselekmény ami párhuzamosan halad vele?
I was painting the walls during she was going to the grocery store.
Tehát él előbb elkezdem falat festeni, aztán ő elment a boltba, de még akkor mindig festettem a falat.
Tehát a két cselekmény közül a festés volt előbb, de a boltbamenés is ugyanakkor történt.
I was painting the walls while she went to the grocery store.
During wall painting time, she went to the grocery store.
Röviden
during -> valamilyen IDŐSZAK(season),vagy azt FOLYAMATOT KIFEJEZŐ DOLOG (film,match,presentation) alatt csinál valamit.
while -> mialatt valamilyen cselekvés történik az alatt csinál valami/valaki valamit .
Szakemberként is kifogott rajtam a fenti válaszok többsége. :)
Mindkettő azt jelenti, hogy miközben, mialatt, de az a különbség, hogy a DURING után főnevet használunk, a WHILE után pedig egy komplett mellékmondatot.
During lunch I was watching TV.
While I was having lunch, I was watching TV.
A.
Köszönöm szépen minden kedves válaszolónak!
Tehát a nyelvtani felépítés megtanulása után nem lesz gondom a használatával, hiszen a jelentése ugyanaz?
A during után jön a főnév,
A while után jön az alany, és azt követi az ige.
I was painting the flat and my son was playing outside during the weekend.
While I was painting the flat my son was playing outside.
Korrekt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!