Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mitől függ, hogy passé composé...

Mitől függ, hogy passé composé vagy imparfait?

Figyelt kérdés
[link]

2015. ápr. 30. 08:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy valami befejezett, (passé composé) vagy folyamatos (imparfait).

Mivel a nyelvtani kifejezéseket nem ismerem eléggé, legjobban így tudom elmagyarázni. Ha valaki most tanul franciául Magyarországon, talán pontosabban is el tudja mondani.

Ami a szöveget illeti:

Avant, j'étais professeur, je travaillais...

J'avais des classes...

Ils n'ont pas fait...

ils n'ont rien appris...

et ils ne voulais...

C'était une catastrophe...

Un jour, j'en avais marre...

j'ai dit adieu...

et je suis devenu(e)...

2015. ápr. 30. 11:38
 2/7 anonim ***** válasza:
*...Ils ne voulaient...
2015. ápr. 30. 11:40
 3/7 Jennifer Rose ***** válasza:
61%

Hát ezt nem értem.

Kérdező, te már egy csomó ilyen kérdést tettél fel, de sehol nincs köszönet a válaszra!

Tu n'as pas honte?

2015. máj. 1. 16:31
 4/7 Glauziusz Tamás ***** válasza:
Jennifer, c'est pas grave, y en a de plus grandes impolitesses en Hongrie, par exemples on n'a pas d'habitudes de répondre aux lettres, aux messages, etc.
2015. máj. 1. 17:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Mon cher Tamás, j'ai perçu une certaine ironie dans ta réponse...

En serais-je la cible?

Dans ce cas, je m'en excuse! Il y a un tas de lettre qui m'ont été adressées et qui - faute de temps - restent sans réponses, au moins pendant un certain temps.

Mais " tout vient à point à qui peut attendre" - comme disait, je crois, Rabelais.

2015. máj. 2. 09:17
 6/7 A kérdező kommentje:

Pedig több helyen is írtam köszönetet,és pár helyen írtam,hogy lájkoltam Julianna válaszait.És ez így is van,hálás vagyok neki ;)

Illetve,most elfoglalt voltam,napok óta nem léptem be.

A francia kommentekkel meg nem tudok mit kezdeni,még csak ismerkedek a nyelvvel,nincs szókincsem,így ezekkel,amiket itt írtatok egymásnak kommentbe,nem tudok mit kezdeni :D

2015. máj. 3. 11:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Egyébként kedves Jennifer és Tamás,önök közül egyikük sem vitte előbbre a kérdés(ek) megválaszolását, így szerintem mindenki törődjön a maga dolgával,kár interneten keresztül ismeretlen embereknek beszólogatni,inkább mindenki tegye rendbe a saját szociális problémáit,úgy látom,hogy abból egyébként is bőven van :)
2015. máj. 3. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!